ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς να επιλέξετε νονό/νονά για το παιδί σας;

 

Επειδή, δυστυχώς, υπάρχουν πολλά παιδάκια ακόμα και στις μέρες μας που μεγαλώνουν χωρίς να έχουν ουσιαστικά νονό

Από τη στιγμή που φέρνετε στον κόσμο ένα μωράκι, καλείστε να πάρετε άπειρες αποφάσεις σχετικά με τη ζωή του και τον τρόπο που θα το μεγαλώσετε. Μια από τις πιο σημαντικές είναι και

η επιλογή του νονού ή της νονάς, του ανθρώπου, δηλαδή, που θα γίνει ο πνευματικός του γονέας.Ο ρόλος του νονού στη ζωή ενός παιδιού είναι πολύ ξεχωριστός, γι’ αυτό πριν καταλήξετε στην απόφαση σας, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά όλες τις παραμέτρους:

  • Μην παρασυρθείτε από τη διάθεση της στιγμής και επιλέξετε νονό, μόνο και μόνο γιατί περάσετε ευχάριστα με κάποιο άτομο ή ενθουσιαστήκατε από την πρόταση του.
  • Μην επιλέξετε νονό με οικονομικά κριτήρια ή για να κάνετε δημόσιες σχέσεις.
  • Η παράδοση θέλει ο άνθρωπος που πάντρεψε ένα ζευγάρι, να βαφτίζει και το πρώτο τους παιδί, ωστόσο αυτό δεν είναι δεσμευτικό. Αν νιώθετε ότι ο κουμπάρος σας δεν είναι κατάλληλος για να βαφτίσει το μωρό σας, μπορείτε απλά να αρνηθείτε.
  • Αρνηθείτε ευγενικά σε ανθρώπους που αυτοπροτείνονται, ειδικά αν δεν σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να κουμπαριάσετε μαζί τους. Μην φοβάστε ότι θα παρεξηγηθούν, το παιδί σας είναι πιο σημαντικό.
  • Επιλέξτε έναν άνθρωπό που ξέρετε ότι θα είναι πλάι στο παιδί σας σε όλη του τη ζωή και θα του αφιερώνει χρόνο. Έναν άνθρωπο που θα ειναι κοντα στην εκκλησια ,που θα το αγαπά, θα το βοηθά, θα το συμβουλεύει, και δεν θα θεωρεί ότι ο ρόλος του περιορίζεται στην ημέρα της βάπτισης και στην πασχαλιάτικη λαμπάδα.
  • Διαλέξτε για νονό ένα πρόσωπο με το οποίο έχετε παρόμοια άποψη για τη ζωή και συμφωνείτε σε αρχές και σε αξίες. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να ταιριάζετε σε όλα, αλλά στα σημαντικά θέματα το παιδί δεν θα πρέπει να μπερδεύεται, επειδή άλλα του λένε οι γονείς και άλλα ο νονός.
  • Φροντίστε να έχετε εσείς οι ίδιοι μια πολλή καλή σχέση και επαφή με το άτομο που θα επιλέξετε, έτσι ώστε να μην μετανιώσετε αργότερα για την επιλογή σας.

Επειδή, δυστυχώς, υπάρχουν πολλά παιδάκια ακόμα και στις μέρες μας που μεγαλώνουν χωρίς να έχουν ουσιαστικά νονό, μην βιαστείτε να αποφασίσετε, αλλά επιλέξτε τον άνθρωπο εκείνο που θα αγαπά το παιδί σας, σαν να ήταν δικό του.

Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button