ΔΙΑΦΟΡΑ

Ραγδαίες εξελίξεις Σοκ για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Ραγδαίες εξελίξεις με την Κιβωτό του Κόσμου: Έρευνα για 4 κακουργήματα για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και άλλα 9 άτομα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης διέταξε έρευνα προς την Οικονομική Αστυνομία για τον πατέρα Αντώνιο και άλλους δέκα για 4 κακουργήματα.

Γενικευμένο πλήρη και σε βάθος έλεγχο στα οικονομικά του ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου”, για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα αλλά και άλλων εννέα προσώπων παρήγγειλε στην οικονομική αστυνομία ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ,Ιωάννης Σέβης.

Ο κ. Σέβης ,που έχει χρεωθεί τη δικογραφία που σχηματίζεται για τα οικονομικά πεπραγμένα της “Κιβωτού” , στην παραγγελία του για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, να διερευνηθεί η ενδεχόμενη διάπραξη τεσσάρων σοβαρών οικονομικών αδικημάτων κακουργηματικού βαθμού που αφορούν υπεξαίρεση, απιστία φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας, απαιτείται έγκληση από τη νέα διοίκηση της “Κιβωτού” ,καθώς σε περίπτωση διάπραξης τους , είναι το νομικό πρόσωπο που έχει υποστεί ζημιά. Σύμφωνα ωστόσο με όλες τις εκτιμήσεις η νέα Διοίκηση θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος που διενεργείται ήδη με εντολή της, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία φαίνεται να κρίνει πως σε αυτήν τη φάση δύναται να αρχίσει από τώρα την έρευνα της και για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Με την εισαγγελική παραγγελία, η Οικονομική Αστυνομία καλείται να διενεργήσει εκτεταμένο φορολογικό και διαχειριστικό έλεγχο στην “Κιβωτό” για την τελευταία πενταετία και να προβεί άμεσα στην γνωστοποίηση των στοιχείων του πορίσματος που θα συντάξει ως προς τα διαχειριστικά ζητήματα της “Κιβωτού”. Παράλληλα, καλείται να ελέγξει αν έχουν δοθεί στον ΜΚΟ, επιχορηγήσεις οποιασδήποτε μορφής από κρατικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.

Με την εντολή του κ. Σέβη επίσης ζητείται από την Οικονομική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα σε άνοιγμα λογαριασμών τόσο της “Κιβωτού”, όσο και συνολικά 11 φυσικών προσώπων ,μεταξύ των οποίων ο ιερέας και η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη που έχουν εναλλαχθεί το επίμαχο διάστημα στην Διοίκηση του ΜΚΟ.

Ο Εισαγγελέας τονίζει πως στην άρση του τραπεζικού απορρήτου οι αρμόδιοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα πρέπει να συμπεριλάβουν ,κάρτες ,μετοχές και οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή των υπό έρευνα προσώπων.

Άφαντος ο πατήρ Αντώνιος μετά την εντολή να μην πλησιάζει τις δομές
Άφαντος παραμένει ο πατήρ Αντώνιος, ενώ υπάλληλοι της δομής στον Κολωνό δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που τον θέλουν να βρίσκεται στο σπίτι του στον 4ο όροφο του κτιρίου, ενώ από την Αστυνομία αναφέρουν πως βρίσκεται εκεί, στη δομή του Κολωνού, στο διαμέρισμα όπου έγινε η τελευταία έφοδος από την Οικονομική Αστυνομία και εντοπίστηκαν τα 350.000 ευρώ σε μετρητά.

Σημειώνεται πως ο πατέρας Αντώνιος πρέπει να αποχωρήσει από το σπίτι του στη δομή μέσα σε ένα 24ωρο. Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν έχει την υποχρέωση να βρίσκεται έξω από κάθε δομή της «Κιβωτού» και μπορεί να επέμβει μονάχα εάν κάποιος υπάλληλος καλέσει και ενημερώσει πως ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται μέσα στην εκάστοτε δομή.

Στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου αναφέρει πως δεν επρόκειτο να φέρει αντίρρηση στις οδηγίες των Αρχών και θα αποχωρήσει όπως του ζητείται. Παράλληλα, για την ώρα δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση για την πρεσβυτέρα.

πηγη dikaiologitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button