ΔΙΑΦΟΡΑ

Γραικού: Υπήρχαν και συνεργοί στο έγκλημα – Κατέρρευσε η σύζυγος

Γραικού: Υπήρχαν και συνεργοί στο έγκλημα – Κατέρρευσε η σύζυγος

Φρίκη προκαλούν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας – Τα σπαρακτικά λόγια της γυναίκας του και οι πρώτες δηλώσεις του δράστη

Δικαίωση ζητούν οι συγγενείς του Δημήτρη Γραικού στη Θεσσαλονίκη, που βρέθηκε δολοφονημένος 2,5 χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος εξακολουθεί να ισχυρίζεται μέσα από τα κρατητήρια της ασφάλειας Θεσσαλονίκης πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το Δημήτρη Γραικό

και πως ο θάνατός του επήλθε μετά από πτώση κατά τη διάρκεια καβγά που είχαν. Αυτό που εξοργίζει όμως περισσότερο τους συγγενείς του θύματος είναι όσα ακολούθησαν.

«Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η σύζυγος του αδικοχαμένου 59χρονου συγκλονίζει: «Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τον κτηνώδη τρόπο που βρέθηκε ο σύζυγός μου.

Σκέφτομαι, ξανασκέφτομαι γιατί μετά από δυόμιση χρόνια σίγουρα όλα τα περιμέναμε. Καλύτερα να μου έλεγαν ότι τον σκότωσε με ένα μαχαίρι, μία και κάτω.

Δεν υπέφερε. Ή με όπλο. Αυτό το πράγμα δεν βγαίνει από το μυαλό μου, αυτή η φρίκη, όταν σκέφτομαι τι πέρασε αυτός ο άνθρωπος, δεν ξέρω, με στενοχωρεί πάρα πολύ, κι εμένα και τα παιδιά μου. Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος. Σε κανέναν δεν αξίζει τέτοιος θάνατος».

Η Δέσποινα Γραικού, δεν μπορεί να διανοηθεί τα 1000 πρόσωπα του εμπόρου κρεάτων που υποτίθεται πως βοηθούσε στις έρευνες των αρχών, επικοινωνούσε μαζί τους, έδειχνε ενδιαφέρον:

«Έπαιρνε τον ανιψιό του συζύγου μου τηλέφωνο να ρωτήσει πως πάνε οι έρευνες, αν έχουμε κανένα νέο και κρίμα τον άνθρωπο.

Και μένα με είχε πάρει μία φορά αν έχω καμία εξέλιξη αν έχω μάθει τίποτα, όχι μόνο κυνικότητα, θράσος και συνεχίζει και το ίδιο έχω μάθει κι εκεί που κρατείται. Συνεχίζει να είναι κυνικός, το παίζει τρελός, τι να πω».

Ο ρόλος του ΑΠΘ στην εξιχνίαση της δολοφονίας

Στο κάδρο των υπόπτων ο 46χρονος από την πρώτη στιγμή κατάφερνε να μη λυγίζει και να παραπλανά τις αρχές.

Μέχρι που ζητήθηκε η συνδρομή ομάδας του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ που με ειδικό εξοπλισμό σάρωσαν την κτηνοτροφική μονάδα κι έτσι εντοπίστηκαν θαμμένο το αυτοκίνητο του Γραικού και η σωρός του.

«Χωρίς τη συμβολή αυτών των ανθρώπων δεν θα βρίσκαμε ποτέ τίποτα», τονίζει η κ. Γραικού.

Περίπου δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του Γραικού η εισαγγελέας που χειριζόταν την υπόθεση αποφάσισε να την θέσει στο αρχείο με το σκεπτικό της οικειοθελούς αποχώρησης

του κτηνοτρόφου σε γειτονική χώρα. Η οικογένεια του 59χρονου όμως έκανε προσφυγή κατά αυτής της απόφασης κι έτσι η υπόθεση έφτασε στις ανακριτικές αρχές)

Υπήρχαν συνεργοί;

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας του κτηνοτρόφου κάνει λόγο και για συνεργούς που μπορεί να βοήθησαν το δράστη να εξαφανίσει κάθε ίχνος του κτηνοτρόφου.

Ο έμπορος κρεάτων θα οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή για να απολογηθεί την Τετάρτη..

πηγη newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button