ΔΙΑΦΟΡΑ

Ραγδαίες εξελιξεις,Θέμα ωρών η υπογραφή της συμφωνίας!

Τρία σχέδια συμφωνίας γράφονται ταυτόχρονα από Αθήνα – Θεσμούς

Πληροφορίες για ύπαρξη τριών κειμένων ως προσχεδίων συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και θεσμών διακινούν τόσο οι Βρυξέλλες όσο και το μέγαρο Μαξίμου υπό το φως της νέας τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και των ηγετών Γαλλίας και Γερμανίας.

Αρχικά υπάρχει κείμενο της ελληνικής πλευράς στο οποίο αποτυπώνονται οι προτάσεις της και τα σημεία σύγκλισης αλλά και στα σημεία στα οποία υπάρχει απόσταση.

Υπάρχουν ωστόσο και κείμενα από τους θεσμούς, περισσότερα μάλιστα του ενός, στα οποία κατά πληροφορίες γίνονται προσπάθειες να περιληφθούν οι διαφορές της κάθε πλευράς καθώς στις τάξεις των θεσμών δεν παρατηρείται ενιαία θέση σε μια σειρά από ζητήματα.

Στόχος τα επόμενα 24ωρα να καταλήξουν οι δυο πλευρές στη σύνταξη ενός ενιαίου κειμένου.

Στα ανοιχτά θέματα περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ, με αξιωματούχο με γνώση διαπραγματεύσεων να διαβεβαιώνει ότι προχωράει το σενάριο με τους τρεις συντελεστές και ενδεχομένως να υπάρχει και κατηγορία με μηδενικό συντελεστή.

Ανοιχτά επίσης θέματα είναι οι φόροι υπέρ τρίτων, οι ακριβείς διατυπώσεις για το εργασιακό και τα ασφαλιστικά αλλά φαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση και όσο και αν συγκλίνουν οι δυο πλευρές, η συμφωνία θα έχει έντονο πολιτικό στίγμα.

Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών Ελλάδας – Γαλλίας – Γερμανίας αργότερα το βράδυ θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης και αναλόγως της προόδου που θα διαπιστωθεί είναι πιθανό να γίνει συνάντηση των τριών τις επόμενες μέρες.

πηγη

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button