ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ AIRBUS: Το μαύρο κουτί φανερώνει πως ο ένας πιλότος είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο πριν το δυστύχημα!

 

Μία συγκλονιστική πληροφορία σχετικά με την τραγωδία του γερμανικού AIRBUS 320 που συνετρίβη χθες στις Αλπεις μόλις είδε το φως της δημοσιότητας!

Οπως δημοσίευσαν πριν λίγο οι New York Times στην ηλεκτρονική τους σελίδα, “Eνας ερευνητής ανέφερε ότι το μαύρο κουτί του αεροσκάφουςστο θάλαμο διακυβέρνησης, κατέγραψε ότι ο ένας πιλότος είχεεγκαταλείψει το πιλοτήριο πριν από την κάθοδο του αεροπλάνου και δεν μπορούσε να γυρίσει πάλι μέσα γιατί η πόρτα ήταν κλειδωμένη!

Ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος που συμμετέχει στην έρευνα,περιγράφει τη συνομιλία μεταξύ των δύο πιλότων κατά την αρχή τηςπτήσης από Βαρκελώνη προς Ντίσελντορφ σαν “πολύ ήρεμη”. Στη συνέχεια, το μαύρο κουτί κατέγραψε ότι ένας από τους πιλότους βγήκε από το κόκπιτ και δεν μπορούσε να εισέλθει εκ νέου.

Ο πιλότος απ’ έξω χτυπά ελαφρά την πόρτα και δεν υπάρχει καμία απάντηση“, δήλωσε ο ερευνητής. Και τότε χτυπά την πόρτα ακόμα πιο δυνατά χωρίς επίσης καμία απάντηση. Δεν υπήρξε ποτέ καμία απάντηση.

Επίσης δήλωσε πως Μπορείτε να ακούσετε ότι προσπαθεί ακόμα και να σπάσει την πόρτα.”

Ενώ ο ήχος από το μαύρο κουτί φαινόταν να δίνει κάποια εικόνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στη συντριβή της Germanwings, συνεχίζει να αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα

«Δεν ξέρουμε ακόμα το λόγο για τον οποίο ένας από τους πιλότους πήγεέξω», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία, επειδή η έρευνα συνεχίζεται. “Αλλά αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι στο τέλος της πτήσης,ο άλλος χειριστής είναι μόνος και δεν ανοίγει την πόρτα.

Τα δεδομένα από το μαύρο κουτί φαίνεται μόνο να εμβαθαίνουν το μυστήριο γύρω από την συντριβή και δεν παρέχουν καμία ένδειξη για την κατάσταση ή δραστηριότητα του πιλότου ο οποίος παρέμεινε στο πιλοτήριο.

Η κάθοδος από 38.000 πόδια σε ππερισσότερα από περίπου 10 λεπτά ήταν ανησυχητική, αλλά ακόμα αρκετή για να δείξει ότι το δικινητήριοAirbus A320 δεν είχε πληγεί καταστροφικά. Σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια της καθόδου δεν έγινε οποιαδήποτε επικοινωνία από το πιλοτήριο στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ή οποιοδήποτε άλλοσήμα έκτακτης ανάγκης.

Όταν το αεροπλάνο συνετρίβη στα απόκρημνα βουνά της Νότιας Γαλλίας,ταξίδευε με αρκετή ταχύτητα ώστε να διαλυθεί, σκοτώνοντας τους 144επιβάτες και το πλήρωμα, χωρίς όμως να αφήνει σχεδόν καμία προφανήένδειξη για το τι προκάλεσε τη συντριβή.

Οι γαλλικές αρχές πολιτικής αεροπορίας έχουν δημοσιοποιήσει επίσημαπολύ λίγα σχετικά με τη φύση των πληροφοριών που έχουν ανακτηθείαπό το μαύρο κουτί. Το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεωνεπιβεβαίωσε μόνο ότι ανθρώπινες φωνές και άλλη ήχοι είχαν καταγραφείκαι θα υποβληθούν σε λεπτομερή ανάλυση.

Ερωτηθείς σχετικά με τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στις ηχογραφήσεις του πιλοτηρίου, ο εκπρόσωπος Martine del Bono,αρνήθηκε να σχολιάσει.

πηγή: The New York Times

πηγη filathlos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button