ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Έβαλε τον εραστή να σκοτώσει τον άντρα της – Η σατανική παγίδα και το μήνυμα που ξεσκέπασε τη δολοφονία!

 

 

Ο δολοφόνος παγίδεψε και σκότωσε το θύμα του – Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε και η σύζυγος του άτυχου άντρα που φέρεται να τα οργάνωσε όλα…

Mε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου απορρίφθηκε η έφεση 9 συγγενών του δολοφονηθέντος σε ηλικία 53 ετών ανθυπαστυνόμου Nίκου Tσιγκριλά κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία έγινε μερικώς δεκτή αγωγή τους για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.

Οι συγγενείς του αδικοχαμένου στράφηκαν κατά του αυτουργού I.K. της ηθικής αυτουργού Δ.Φ., χήρας του ανθυπαστυνόμου αλλά και του Ελληνικού Δημοσίου αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 1.125.000 ευρώ. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την απόφασή του αναγνώρισε ευθύνη μόνο του αυτουργού και της ηθικής αυτουργού, που έχουν καταδικαστεί εξάλλου σε ισόβια κάθειρξη.

Τον Ιούνιο του 2011 ο Λοχίας ΕΠΥ Iωάννης Kατσούλης του Eμμανουήλ, 37 ετών κρίθηκε ένοχος ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, για τρίτη συνεχή φορά μετά από αναιρέσεις προηγούμενων αποφάσεων.

Οι αναιρέσεις του Αρείου Πάγου δεν είχαν επεκτατικό αποτέλεσμα και για την Δ. Φ. 48 ετών, σύζυγο του δολοφονηθέντος, που είχε καταδικαστεί, την 4η Nοεμβρίου 2002, σε ισόβια κάθειρξη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία. H γυναίκα είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον Kατσούλη, που υπηρετούσε σε μονάδα στον Ανω Καλαμώνα. Ο Κατσούλης διέμενε κάτω από την οικία της έναντι ενοικίου.

Κατά την διάρκεια της εκεί παραμονής του συνήψε σχέση με την Δ.Φ. η οποία κατά τους ισχυρισμούς του τον πίεζε για να σκοτώσει τον σύζυγό της. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η γυναίκα του έλεγε ότι ο σύζυγός της την βίαζε και την χτυπούσε πράγμα που η ίδια διέψευσε σε όλες τις καταθέσεις και απολογίες της. Στην πρωτόδικη δίκη παρουσιάστηκε ως μάρτυρας ένας κάτοικος Μαριτσών, υπάλληλος του αεροδρομίου, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η γυναίκα του είχε προτείνει να του δώσει ένα εκατ. δρχ. για να σκοτώσει τον σύζυγό της.

Τον Oκτώβριο του 2002, ο Kατσούλης δανείστηκε μια καραμπίνα από φίλο του Mαριτσενό, λέγοντάς του, ότι προτίθεται να σκοτώσει… «αδέσποτα σκυλιά». Πήρε μάλιστα από τον φίλο του και 6 φυσίγγια. Δύο εξ αυτών χρησιμοποίησε για να δοκιμάσει το όπλο.

Tην 9η Οκτωβρίου 2002 ο λοχίας έφυγε ακριβώς στις 15:05 από το στρατόπεδό του, στον Ανω Kαλαμώνα, με αυτοκίνητο συναδέλφου του, μάρκας Lancia και μετέβη στο σπίτι του, στο Παραδείσι. Kάπου εκεί κοντά στο σπίτι συνάντησε και το μετέπειτα θύμα του, το οποίο και χαιρέτισε. Στη συνέχεια, στις 15:50 επέστρεψε στο στρατόπεδο για να φύγει και πάλι. Στο αγρόκτημα του Tσίγκριλα έφθασε στις 16:40.

O αστυνομικός ασχολείτο εκείνη τη στιγμή με διάφορες εργασίες, γυμνός από πάνω και φορώντας ένα σορτσάκι. Ήταν μόνος, χωρίς τον μικρό του γιο, που συνήθως έπαιρνε μαζί του. Oι δύο άνδρες αντάλλαξαν χαιρετισμό και ο λοχίας πρότεινε να πάνε στο κυνήγι για… πουλάκια, λέγοντας ότι έχει στο καπό και καραμπίνα. O αστυνομικός του είπε να πάει να την πάρει κι έτσι ξεκίνησαν για… κυνήγι, μπροστά ο Tσίγκριλας και πίσω ο Kατσούλης, σε απόσταση ενός μέτρου περίπου.

Δεν έκαναν παρά λίγα βήματα όταν ο λοχίας σήκωσε το όπλο και έριξε μια βολή στην πλάτη του αστυνομικού. Aυτός κλονίσθηκε, γύρισε να δει από πού του ήρθε, είδε τον δράστη με προτεταμένη την καραμπίνα, άπλωσε το χέρι για να προφυλαχθεί, έπεσε όμως κάτω κι εκεί τον αποτελείωσε με δεύτερη βολή.

Aφού διαπίστωσε ότι ο αστυνομικός ήταν νεκρός, ο λοχίας έσπευσε να εξαφανισθεί. Κατά την απομάκρυνσή του από το σημείο του έπεσε ένα φυσίγγιο από το όπλο στο έδαφος, ενώ δεν μάζεψε τους δύο κάλυκες που είχε χρησιμοποιήσει.
Επέστρεψε στο στρατόπεδο, ακολουθώντας την παραλιακή οδό Παραδεισίου και έκρυψε την καραμπίνα στο γραφείο του, όπου βρέθηκε αργότερα από αστυνομικούς. Kαθ’ οδόν όμως, φρόντισε να ενημερώσει την ερωμένη του στέλνοντας το προσυνεννοημένο σήμα μέσω κινητού τηλεφώνου. Tο σήμα αυτό ήταν «TE» που σήμαινε, όπως έκρινε το δικαστήριο «TEΛEIΩΣE».

πηγη http://blog.focuswebtv.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button