ΔΙΑΦΟΡΑ

Σαν «μάννα εξ ουρανού»: Με 1 μόνο αίτηση «σκάνε» ζεστά 400 ευρώ στον λογαριασμό σου με το νέο επίδομα της ΔΥΠΑ

Επίδομα ύψους 400 ευρώ προσφέρει η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), για δικαιούχους ηλικίας 25 – 45 ετών, με την υποβολή μιας αίτησης. Δείτε πως θα το λάβετε.

«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, για το νέο καινοτόμο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 25 έως 45 ετών» της ΔΥΠΑ που στοχεύει στην κατάρτιση 10.000 ανέργων και στη δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Επίδομα ΔΥΠΑ 400 ευρώ: Ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
Πιο αναλυτικά, οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν ανέργους για 6 μήνες σε νέα θέση εργασίας θα λάβουν επιχορήγηση έως 100% του συνολικού κόστους (μισθού και εισφορών), με ανώτατο όριο τα 6.132 ευρώ.

Πατήστε ΕΔΩ για να κατευθυνθείτε στην ειδική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ).

Επίδομα ΔΥΠΑ 400 ευρώ: Τι ακολουθεί της αίτησης – Πώς η επιλογή των εν δυνάμει δικαιούχων
Μετά την υποβολή της αίτησης, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε η επιχείρηση.

Επίδομα ΔΥΠΑ 400 ευρώ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιχορήγηση και τη διαδικασία έως και την πρόσληψη

Διαβάστε αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιχορήγηση, αλλά και τη διαδικασία έως και την πρόσληψη:

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 100% του συνολικού κόστους (μισθός και εισφορές) για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-30 ετών, δηλαδή 1.022€ μηνιαία (6.132€ συνολικά), και 80% για την πρόσληψη ανέργων 31-45 ετών, δηλαδή 817,60€ μηνιαία (4.906€ συνολικά).

Κατόπιν, η επιχείρηση θα προεπιλέξει τον ωφελούμενο, ο οποίος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα ταχύρρυθμης εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών σε πράσινες ή ψηφιακές δεξιότητες επιλογής του. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, η επιχείρηση θα προχωράει στην πρόσληψη του ανέργου.

Εάν επιλέξει η επιχείρηση το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του συνολικού κόστους (μισθός και εισφορές) για πρόσληψη άνεργων σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση – έως 1.000€ μηνιαία για ανέργους 25-30 ετών και έως 800€ μηνιαία για ανέργους 31-45 ετών.

Η επιχορήγηση περιλαμβάνει τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το Επίδομα Αδείας. Το εκπαιδευτικό επίδομα για τους καταρτιζόμενους ορίζεται σε 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης. Για κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών ο ωφελούμενος θα λαμβάνει 400 ευρώ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1) Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω του gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokheepikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon
2) Οι επιχειρήσεις επιλέγουν το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης.
3) Οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν τις θέσεις, τις ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα.
4) H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις, αξιολογώντας την αίτηση υπαγωγής εντός 10 εργάσιμων ημερών.

5) Η ΔΥΠΑ υποδεικνύει στις επιχειρήσεις υποψηφίους σύμφωνα με τα προσόντα της θέσης, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής/ χρηματοδότησης.
6) Η επιχείρηση προεπιλέγει μεταξύ των υποψηφίων εντός 10 εργάσιμων ημερών.
7) Η ΔΥΠΑ ενημερώνει τον άνεργο που προεπιλέγει η επιχείρηση με κάθε πρόσφορο μέσο εντός 3 ημερών.
8) Ο προεπιλεγμένος υποψήφιος συμπληρώνει ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, επιλέγει και παρακολουθεί πρόγραμμα κατάρτισης και κατόπιν συμμετέχει σε εξετάσεις πιστοποίησης.
9) Μετά την πιστοποίησή του, η επιχείρηση προχωρά στην πρόσληψη.

To διαβάσαμε εδώ i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button