ΔΙΑΦΟΡΑ

Σεισμός: Επιφυλακτικός ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ – Δεν έχει δώσει μετασεισμούς

Ακόμη δεν μπορεί να γίνει η εκτίμηση αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό – Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε δύσκολο σημείο – Υπομονή και ψυχραιμία συνέστησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Επιφυλακτικός εμφανίζεται ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, για τον σεισμό 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Ιτέα.

Όπως εξήγησε, το επίκεντρο του σεισμού είναι σε ένα δύσκολο σημείο που στο παρελθόν έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τις Αλκυονίδες όπου όπως επεσήμανε έχει αρκετό καιρό να δώσει σεισμό με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει ενέργεια.

Τόνισε, ότι είναι ακόμη νωρίς για να πει κάποιος ότι ο σεισμός χθες ήταν ο κύριος, ενώ ακόμη δεν δίνει ικανοποιητικό αριθμό μετασεισμών που δείχνει ότι εκτονώνεται η ενέργεια. Ο κ. Τσελέντης, συνέστησε ψυχραιμία και υπομονή για τα επόμενα δυο 24ώρα και απευθυνόμενος στους πολίτες υπογράμμισε ότι χρειάζεται να λαμβάνουν όλα τα μέτρα κατά του σεισμού.

 

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button