ΔΙΑΦΟΡΑ

«Σε αυτό το Μέρος Όλοι Γεννιούνται με 2 Δάχτυλα στα Πόδια». 5 Περίεργα Μέρη στον Πλανήτη που Δεν Φαντάζεστε Καν

Υπάρχουν πολλές απίστευτες τοποθεσίες στον κόσμο όπου όλοι μας φαίνονται σαν εξωγήινοι: οι άνθρωποι, τα έθιμά τους και τα παράξενα χαρακτηριστικά τους. Φαίνεται λες και όλοι οι κάτοικοι συνδέονται από ένα κοινό μυστικό.

Και είναι πολύ ενδιαφέρον να σηκώσουμε αυτό το πέπλο και να ανακαλύψουμε περισσότερα.

Σας προσκαλούμε να κάνετε μαζί μας ένα ταξίδι στα πιο απίστευτα μέρη όλου του κόσμου.

1. Το Βασίλειο των Μικρών Ανθρώπων

Η κοινωνική ζωή μπορεί να είναι κάπως δύσκολη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ωστόσο, υπάρχει ένα μαγικό βασίλειό τους κοντά στο Kunming. Είναι ένας μοναδικός κόσμος δημιουργημένος από τον Chen Mingjing.

Πρότεινε σε άτομα με νανισμό να μετακινηθούν εκεί από όλη την χώρα. Σήμερα, ο πληθυσμός αυτού του μέρους είναι περίπου 125 από 19 μέχρι 48 ετών.

Φοράνε ρούχα από καλικάντζαρους, άγγελους, ξωτικά, πριγκίπισσες και φύλακες. Έχουν σπίτια σε σχήμα δέντρων και μανιταριών. Η ζωή είναι άνετη εκεί και κανείς δεν τους κοροϊδεύει πίσω από την πλάτη τους.

Όλοι έχουν δουλειά. Κάνουν παραστάσεις και ξεναγήσεις σε τουρίστες, παίζουν Poker, βόλεϊ και κάνουν δωρεάν μαθήματα αγγλικών.

Παρά τις διαφορές στις απόψεις ανάμεσα στους ανθρώπους του χωριού, είναι πολύ χαρούμενοι για τον τρόπο ζωής τους. Ζουν σε έναν άνετο κόσμο όπου έχουν σπίτια και δουλειές. Έχουν επίσης και υποδομές όπως σχολείο, νοσοκομείο, σουπερμάρκετ, καφετέριες και ένα ανθοπωλείο.

2. Η φυλή Pirahã — η πιο χαρούμενη φυλή

Μία φυλή του Αμαζονίου αποκαλείται η πιο χαρούμενη φυλή. Δεν ξέρουν να μετράν και γνωρίζουν μόνο 2 αριθμούς – «λίγα» και «πολλά» και 2 χρώματα – «σκούρο» και «φωτεινό». Δεν γνωρίζουν ούτε για ημερομηνίες, ούτε για ημερολόγια.

Τρώνε 1-2 φορές τη μέρα και κοιμούνται αρκετές φορές μέσα στην νύχτα, από 20 περίπου λεπτά, γιατί πιστεύουν πως ο βαθύς ύπνος τους εξουθενώνει.

Οι Pirahã ξέρουν μόνο 3 επίπεδα σχέσεων: μωρό, γονιός και αδερφός. Δεν υπάρχει ιεραρχία, ούτε έγκλημα.

Δεν έχουν ιδιοκτησία ή προκαταλήψεις. Έχουν ένα πολύ ανοιχτό τρόπο σκέψης και η γλώσσα τους έχει μόνο 3 φωνήεντα και 7 σύμφωνα. Είναι τόσο χαρούμενοι που τραγουδάνε κατά την διάρκεια της νύχτας και πιστεύουν πως και τα όνειρα είναι εξίσου σημαντικά με την πραγματικότητα.

Κάθε 7 χρόνια αλλάζουν τα ονόματά τους. Μπορούν να θυμούνται τα ονόματα και τα χαρακτηριστικά από χιλιάδες φυτά και ζώα. Τα παιδιά τους παίζουν με δέντρα, λουλούδια, σκυλιά και τα πνεύματα του δάσους, αντί για τα συνηθισμένα παιχνίδια.

3. Ικαρία – το νησί των αιωνόβιων

Κάθε τρίτος κάτοικος της Ικαρίας ζει μέχρι και 90 χρόνια. Οι περισσότεροι φτάνουν τα 100 έτη. Το μυστικό βρίσκεται στην παραδεισένια ομορφιά του νησιού, με τις 8 θεραπευτικές πηγές και τον μικρό αριθμό τουριστών.

Κανείς δεν βιάζεται στην Ικαρία, οι κάτοικοι δουλεύουν όσο πιο καλά μπορούν, κάνουν ορειβασία και τρώνε φρούτα από τους δικούς τους οπωρώνες.

Οι άνθρωποι εδώ λατρεύουν το ελαιόλαδο, το ψωμί με προζύμι, το γάλα κατσίκας και τα τσάγια από βότανα. Τα απογεύματα τα περνάνε με τους γείτονες, πίνοντας λίγο κρασί.

4. Cândido Godói — η Χώρα των Διδύμων

Η πόλη Cândido Godói στην Βραζιλία είναι διάσημη για τα υψηλά ποσοστά σε δίδυμα που γεννιούνται εκεί. Εδώ, 80 οικογένειες μεγαλώνουν 44 ζευγάρια από δίδυμα.

Οι περισσότερες οικογένειες μετακόμισαν εδώ από την Γερμανία κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην αρχή του ’90, το ασυνήθιστο φαινόμενο είχε τραβήξει την προσοχή των δημοσιογράφων.

Οι τοπικές αρχές χάρηκαν για το ενδιαφέρον του κόσμου και ονόμασαν το μέρος «Η Χώρα των Διδύμων,» άνοιξαν μουσείο και τοποθέτησαν ένα άγαλμα γονιμότητας.

Οι επιστήμονες έχουν διάφορες θεωρίες που θεωρούν πιθανές, συμπεριλαμβανομένου και του επηρεασμού από ειδικό νερό, την απομόνωση της χώρας και των γενετικών πειραμάτων που έκαναν οι γιατροί των Ναζί.

5. Η φυλή vaDoma — οι άνθρωποι Στρουθοκάμηλοι

Οι άνθρωποι αυτής της φυλής έχουν μία γενετική ανωμαλία στα πόδια που ονομάζεται εκτροδακτυλία. Λόγω της έλλειψης των τριών μεσαίων δαχτύλων, οι άνθρωποι αυτοί ονομάστηκαν «η φυλή των στρουθοκαμηλο-πόδαρων.»

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ο λόγος πίσω από αυτή την ανωμαλία θα μπορούσε να κρύβεται στους παλιούς νόμους που απαγόρευαν τους γάμους εκτός της φυλής.

Credit: brightside.me

Το διαβάσαμε εδώ fresh-news.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button