ΔΙΑΦΟΡΑ

Σε κλίμα οδύνης το ύστατο χαίρε στον πατέρα Δαμασκηνό(ΦΩΤΟΣ)

Στην τελευταία του κατοικία , στο Μοναστήρι που αγάπησε και υπηρέτησε με αυταπάρνηση μέχρι το τέλος της ζωής του , αναπαύεται απο σήμερα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Ζαχαράκης .

Η απώλεια είναι μεγάλη τόνισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος , καθότι οπως είπε , ο Αρχιμαν­δρί­της υπηρετούσε επί πολλά χρόνια την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ως Κληρικός της και ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, ήταν Πνευματικός πολλών Ιερέων και απλών πιστών και αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον.

Το σκήνωμά του είχε τεθεί απο την Παρασκευή το απόγευμα σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής .Κόσμος από όλη την Φθιώτιδα συνέρρεε όλη την νύχτα στο Μοναστήρι για να πεί το «τελευταίο αντίο» στον Ηγούμενο της Μονής
Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε σήμερα Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο και παρουσία εκατοντάδων πιστών .Παρόντες επίσης στην Εξόδιο Ακολουθία ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης , ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης , Βουλευτές και Δήμαρχοι .

Σημειώνεται πως, λόγω του θανάτου του Αρχιμανδρίτη πατέρα Δαμασκηνού , με απόφαση του Μητροπολίτη αναβλήθηκε η προγραμματισμένη Επιστημονική Ημερίδα, που ήταν αφιερωμένη στον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο.
Παρέστησαν δε σύσσωμες οι ανδρώες και γυναικείες Μοναστικές αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεως μας, καθώς Ηγούμενοι και Ηγουμένισσες Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και άλλων Μητροπόλεων και όλοι οι αδελφοί και πατέρες της Ιεράς Μονής Αγάθωνος.

Αναλυτικά παρέστησαν: ο Καθηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, ο Ηγούμενος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής σκήτης Αγίου Όρους, Αρχιμ. Χρυσόστομος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Προυσού Αρχιμ. Γεράσιμος Τσιρώνης, ο προηγούμενος της Ιεράς Μονής Προυσού Αρχιμ. Χρυσόστομος Δρόσος, ο Ιερομάναχος της Ι. Μ. Ξενοφώντος Αγ. Όρους Αρχιμ. Σεραφείμ Ξενοφωντινός, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου Αρχιμ. Ιλαρίων Λιάσκος, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορμπόβου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Γερόντισσα Θεοφυλάκτη με μέλη της αδελφότητος, αντιπροσωπεία μοναζουσών της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά καθώς και πολλοί εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων.

Παρέστησαν δε, οι τ. Υπουργοί κ. Κωστής Χατζιδάκης, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και κ. Δημήτριος Αλαμπάνος, όλοι οι Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδος , σύσσωμη η Πολιτική ηγεσία του τόπου, με προεξάρχοντα τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μπκακογιάννη καθώς και σύσσωμη η Στρατιωτική ηγεσία του Νομού Φθιώτιδος. Επίσης παρέστησαν πολιτικές αρχές του Νομού Καρπενησίου, γενέτειρα του μακαριστού.

Πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button