ΔΙΑΦΟΡΑ

Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε στον π.Βασίλειο Ταγαράκη (ΦΩΤΟΣ)

Μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και παρουσία πολλών κληρικών, αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου τελέσθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πατρός Βασιλείου Ταγαράκη, κτήτορα και προϊσταμένου του Ιερού Ναού.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Νεαπόλεως, την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ενώ συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβασμιώτατος στον συγκινητικό επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του μακαριστού πατρός, στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του και στο ήθος του, τα οποία όπως χαρακτηριστικά είπε τον καθιστούσαν παράδειγμα μίμησης για όλους τους κληρικούς και στην παρακαταθήκη που άφησε στην Εκκλησία, στην ενορία που διηκόνισε για περισσότερα από 30 χρόνια και στην οικογένειά του.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε επίσης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Στράτος Σιμόπουλος.

Προηγήθηκε το πρωί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου ενώπιον του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού πατρός Βασιλείου.

Ο πατήρ Βασίλειος Ταγαράκης γεννήθηκε το 1936 και απέκτησε με την μακαριστή πρεσβυτέρα του Μαγδαληνή τρία παιδιά, τον π. Ιωσήφ, τον Χρήστο και την Αγγελική. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1969 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Λεωνίδα ενώ υπηρέτησε και ως εκπαιδευτικός. Από το 1986, και ενώ είχε ήδη ενταχθεί στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, μέχρι την κοίμησή του υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου, έχοντας την πλήρη ευθύνη της ενορίας.

Πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button