ΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκ Έκανε Πάσχα και μετά αυτοκτόνησε, «όχι ο Γιάννης ρε παιδιά»

«Ερχόταν έτρωγε στο μαγαζί. Τον έβλεπα. Ηταν κλεισμένος τελευταία» είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ιδιοκτήτης καταστήματος στην οποία σύχναζε, ο 66χρονος, που έδωσε τέλος στη ζωή του την Τετάρτη 18/04/2023.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία! «Οχι ο Γιάννης, ρε παιδιά. Οχι» Τελευταία, είχε «κλειστεί». Αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και πολλές φορές τα ’βαζε με τον εαυτό του. Ηταν από τους παλιούς barmen σε πασίγνωστο κατάστημα της δεκαετίας του ’80, αργότερα διευθυντής σε ξενοδοχείο, εργάστηκε ακόμα και στο εξωτερικό, τα ’φερε όμως έτσι η ζωή που του ήρθαν «ανάποδα»! Κι αυτό δεν το άντεχε!

Την Κυριακή του Πάσχα γευμάτισε γιορτινά με φίλους. Με έναν αδελφικό του και την οικογένειά του. Μάλιστα, επειδή ήταν άσχημα ψυχολογικά, τον παρακάλεσε να μείνει μαζί του κι όντως δεν πήγε στο σπίτι του, ούτε τη Δευτέρα. Την Τρίτη όμως πήγε, μαζί με τον φίλο του.

Κι όταν έφθασαν, ο Γιάννης του έδωσε κάποια κλειδιά. Δεν πήγε όμως ο νους του ότι κάτι κακό μπορούσε να συμβεί. Εφυγε και λίγο αργότερα μάθαινε πως ο κολλητός του είχε προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Εκοψε τις φλέβες του και στη συνέχεια βούτηξε στο κενό από την ταράτσα!

Ο Γιάννης προτίμησε το τέλος. Δεν άντεχε άλλο να αγωνιστεί υπό τέτοιες συνθήκες. Δεν είχε γυναίκα και παιδιά, είχε όμως την στήριξη του αδελφού του. Ευαίσθητος όμως όπως ήταν, δεν άντεχε τον εαυτό σου σε τέτοια κατάσταση. «Ερχόταν έτρωγε στο μαγαζί. Τον έβλεπα. Ηταν κλεισμένος τελευταία» είπε στην «Πελοπόννησο» ιδιοκτήτης ψησταριάς στην οποία σύχναζε.

Μόλις στα 66 του χρόνια, είπε το «αντίο».

Οπως λένε ψυχολόγοι, πληθαίνουν οι περιπτώσεις ατόμων που προχωρούν στο απονενοημένο διάβημα, ευρισκόμενοι σε ψυχικό αδιέξοδο, με τα περιστατικά ν’ αυξάνονται τις περιόδους των εορτών, τόσο της Πρωτοχρονιάς όσο και του Πάσχα.

Η πρόεδρος του ΣΟΨΥ Πατρών, Χριστίνα Μπίκου ανέφερε: «Ο 66χρονος, που έκοψε τις φλέβες του και μετά έπεσε από την ταράτσα, ήθελε να είναι βέβαιος ότι θα πεθάνει. Τις ημέρες των γιορτών παρατηρείται έξαρση των αυτοκτονιών καθώς για τους μοναχικούς ανθρώπους είναι πιο επώδυνες. Μπαίνουν σε σκέψεις. Συνήθως πίσω από μία αυτοκτονία υπάρχει ψυχιατρικό υπόβαθρο.

Υπάρχει μία σκέψη, που αν την είχε συζητήσει, ίσως να αποτρεπόταν τελικά η αυτοκτονία. Οταν ζεις για παράδειγμα σε μία πολυκατοικία, ο γείτονας δεν μπορεί να αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που μένει δίπλα του με μία ιδιαιτερότητα. Είναι δύσκολο να μην καταλάβεις ότι υπάρχει πρόβλημα, όμως η εποχή και οι συνθήκες της ζωής μας, μας κάνουν αδιάφορους ως προς τον διπλανό μας»!

πηγη dikaiologitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button