ΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκ Νεκρός ο Στάθης Τοπαλίδης

Θλίψη προκαλεί στην τοπική κοινωνία, η είδηση του θανάτου του Στάθη Τοπαλίδη, σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, ενός ανθρώπου που υπήρξε ορόσημο στον κλασσικό αθλητισμό επί δεκαετίες, με την προσφορά του και την αγάπη του, με την οποία αγκάλιαζε τους αθλητές-τριές του.

Ο Στάθης Τοπαλίδης, διένυσε μεγάλη πορεία ως προπονητής της «dream team» των αθλητών της Ελλάδας, αρχικά ως ομοσπονδιακός και στη συνέχεια ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Εκτός από καλλιτέχνης στο στίβο, ο Βολιώτης προπονητής, ξεδίπλωνε το δημιουργικό του ταλέντο και μέσα από τα έργα του στη ζωγραφική. Όπως έλεγε ο ίδιος « «Ζωγράφιζα ως μαθητής, οι φίλοι μου έβλεπαν με ενθουσιασμό τα έργα μου, αλλά δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο αντικείμενο».

Η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική ξεκίνησε ουσιαστικά μετά τη συνταξιοδότησή του, «γεμίζοντας ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μου».

Τα θέματά του περιλάμβαναν πολλές ενότητες αθλητικού περιεχομένου, αγιογραφίες, προσωπογραφίες, ιστορικά, γυμνά και πολλά ακόμη έργα, που καλύπτουν μεγάλη γκάμα. Επίσης περιλάμβαναν προσωπογραφίες σύγχρονων θρύλων του στίβου, όπως Καθηνιώτης, Καλογιάννης, Προβελέγγιος, Λιαπής,

φιλοτεχνημένες από το χέρι του δασκάλου, του προπονητή και πάνω απ’ όλα του ανθρώπου, που προσέφερε τόσα πολλά στον αθλητισμό. Ο ίδιος, κάνοντας μια αναδρομή στην 22χρονη, πλούσια και πετυχημένη πορεία του έλεγε πως «περισσότερα από 80 παιδιά άγγιξαν την Εθνική Ελλάδος και κάποια στιγμή ο βασικός κορμός της ήταν ο Βόλος. Στους δέκα διακριθέντες στο τριπλούν, οι έξι ήταν Βολιώτες».

Για την ακριβή ημερομηνία της εξόδιου ακολουθίας του θα υπάρξει ανακοίνωση εντός της ημέρας.

ΠΗΓΗ

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button