ΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκ – Σκότωσε την ίδια του την κόρη επειδή ήθελε ..

Τη σκότωσε επειδή ήθελε να φύγει από το σπίτι: Νεκρή 22χρονη από τον ίδιο της τον πατέρα

Η 22χρονη YouTuber, Τίμπα αλ Αλί, από το Ιράκ, δολοφονήθηκε από τον πατέρα της, επειδή πήρε την απόφαση να φύγει από το πατρικό της, προκειμένου να ζήσει στην Τουρκία. Ειδικότερα, ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας δεν μπόρεσε να χωνέψει αυτή την απόφαση της κόρης του, σταρ του YouTube και τη σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια.

Παράλληλα, πηγές έκαναν λόγο ότι η 22χρονη Ιρακινή είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε παρενόχληση από τον αδερφό της και γι΄αυτό πήρε την απόφαση να φύγει από την πατρίδα της. «Έγκλημα τιμής» αναφέρει ο διεθνής Τύπος και σχολιάζει ότι η δολοφονία της νεαρής από τον πατέρα της έχει προκαλέσει οργή στο Ιράκ, ενώ στα social media είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν σε διαδηλώσεις, με τους διοργανωτές να ισχυρίζονται ότι απαιτούν να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί ο ένοχος. Η 22χρονη YouTuber “έχασε” τη ζωή της στις 31 Ιανουαρίου, στη νότια επαρχία Ντιγοανίγια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ, Σαάντ Μαάν, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Η ιρακινή αστυνομία, όπως σχολιάζει η εφημερίδα Guardian, είχε προσπαθήσει να παίξει το ρόλο του «ειρηνοποιού» προκειμένου να βρεθεί μία οριστική λύση στην οικογενειακή διαμάχη,αλλά ο πατέρας της 22χρονης ήταν δυσαρεστημένος με την απόφασή της να μείνει μόνη στην Τουρκία», υπογράμμισε ο Μαάν.

Η νεαρή είχε ταξιδέψει στην Τουρκία με την οικογένειά της το 2017, αλλά αρνήθηκε να επιστρέψει μαζί τους στην πατρίδα. Αποφάσισε να μείνει στην Τουρκία αποκτώντας πλήθος θαυμαστών στο YouTube, όπου δημοσίευε βίντεο από την καθημερινότητά της, στα οποία εμφανιζόταν συχνά ο αρραβωνιαστικός της.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Χαάνα Εντουαρ, επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, σύμφωνα με ηχογραφήσεις που αποδίδονται στην νεαρή Ιρακινή, η κοπέλα «εγκατέλειψε την οικογένειά της… επειδή δέχθηκε παρενόχληση από τον αδελφό της».

Τα ίδια αναφέρει και το Ιρακινό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό της ακτιβίστριας.

Από την πλευρά τους, οι ιρακινές αρχές δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες στο φως της δημοσιότητας για την οικογενειακή διαμάχη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ, Σαάντ Μαάν, μετά την πρώτη συνάντηση της αστυνομίας με την οικογένεια της κοπέλας, σημείωσε ότι «μείναμε έκπληκτοι όταν την επόμενη μέρα…ενημερωθήκαμε για την δολοφονία της από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα, ο οποίος ομολόγησε την πράξη».

Η 22χρονη YouTuber θύμα αναχρονιστικών εθίμων στο Ιράκ

«Οι γυναίκες στις κοινωνίες μας είναι “όμηροι” αναχρονιστικών εθίμων λόγω της απουσίας νομικών αποτρεπτικών μέτρων, κυβερνητικών μέτρων, τα οποία επί του παρόντος δεν είναι ανάλογα με το μέγεθος των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας», ανέφερε στο Twitter η Ιρακινή βετεράνος πολιτικός, Αλα Ταλαμπανί.

Εξάλλου, η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τη δολοφονία και επεσήμανε ότι “ο ιρακινός ποινικός κώδικας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με επιείκεια τα λεγόμενα «εγκλήματα τιμής» που περιλαμβάνουν πράξεις όπως επίθεση και ακόμη και φόνο”.

 

πηγη topneagr.fbe.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button