ΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκ Τη βρήκαν νεκρή «λιωμένη» στον καναπέ: Μακάβριο τέλος για 16χρονη – Την άφησαν οι γονείς της να..

Μία 16χρονη, η Λέισι Φλέτσερ, εξαφανίστηκε το 2002 και πολλά χρόνια αργότερα, αποδείχθηκε ότι οι γονείς της τη βασάνισαν μέχρι θανάτου.

Ειδικότερα, το άτυχο κορίτσι, που ήταν μαθήτρια λυκείου και μέλος της ομάδας βόλεϊ στην Ακαδημία Brownfields Baptist Academy της Λουιζιάνα, σύμφωνα με τους δικηγόρους των γονιών της, ήταν στο φάσμα του αυτισμού, χωρίς, όμως, να προσκομίσουν καμία γνωμάτευση, ούτε και υπάρχει οποιοδήποτε αρχείο που να το αποδεικνύει.

Πολλά χρόνια μετά την εξαφάνισή της, οι γονείς της, Κλέι και Σίλα Φλέτσερ, αποδείχθηκαν υπεύθυνοι για την τραγική κατάληξή της και τα πολυετή βασανιστήρια, στα οποία την υπέβαλλαν και σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η Λέισι, από την εφηβεία μέχρι την ενήλικη ζωή της, έλιωσε, κυριολεκτικά, πάνω στον δερμάτινο καναπέ της οικογένειας, στο σαλόνι του σπιτιού τους, στην μικρή πόλη Σλότερ, βόρεια του Μπατόν Ρουζ, πρωτεύουσας της Λουιζιάνα.

Ο θάνατός της έγινε γνωστός τον Ιανουάριο του 2022, όταν η μητέρα της, βλέποντας το άψυχο σώμα της κόρης της, αναγκάστηκε να καλέσει τις πρώτες βοήθειες.

Οι δικηγόροι των γονιών της παρουσίαζαν τους Φλέτσερ ως τρυφερούς γονείς, που αγαπούσαν το παιδί τους και είχαν παραπλανηθεί, αλλά σύντομα τα στόματα άνοιξαν και οι περιγραφές για το τι είχε βιώσει η Λέισι ήταν κόλαση.

Οι 66χρονοι γονείς αρνούνταν, επί σχεδόν δύο χρόνια, οποιαδήποτε ανάμιξη στις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο της κόρης τους, αλλά πλέον είναι προφυλακισμένοι στη φυλακή East Feliciana Parish Prison.

Η 16χρονη βασανίστηκε για 20 ολόκληρα χρόνια

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί, μπορεί να καταδικαστούν σε έως και 40 χρόνια κάθειρξη. Η ποινή τους θα ανακοινωθεί στις 20 Μαρτίου.

Δύο δεκαετίες μετά από την εξαφάνιση της κόρης, η Τζέρι Λόου-Χάουελ, δασκάλα της Λέισι δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί, υπογραμμίζοντας στην εφημερίδα New York Post “δεν ήταν αβοήθητοι.

Υπάρχουν δυνατότητες. Απλώς δεν μπορώ να το καταλάβω. Η Λέισι ήταν ένα υπέροχο κορίτσι με σπάνιο πνεύμα. Είχε τα πιο όμορφα μπλε μάτια και το πιο γλυκό χαμόγελο. Είμαι τσακισμένη. Ήταν ευγενική και γλυκιά και στοργική και της άξιζε να την αγαπούν.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αυτό που της συνέβη. Καμιά. Μπορεί κάλλιστα να είχε αυτισμό, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να την αφήσουν να σαπίσει επί τόσο χρόνια μέχρι τελικά να πεθάνει.

Ακόμα κι αν ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα δύσκολο παιδί, τότε ήταν οι γονείς θα έπρεπε να είχαν απευθυνθεί σε επαγγελματίες. Δεν είναι ότι έφυγε από το σπίτι και δεν τους άφηνε να την βοηθήσουν. Ήταν στο σπίτι τους”.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που κλήθηκε στο σπίτι των Φλέτσερ, στις 3 Ιανουαρίου 2022, βρήκαν το σώμα της Λέισι λιωμένο στον καναπέ, όπως επεσήμανε ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα της Λέισι, που την είχαν αναγκάσει να μείνει ξαπλωμένη στον καναπέ επί 18 χρόνια.

Ήταν αποστεωμένη, λερωμένη από περιττώματα και σχεδόν γυμνή, φορώντας μόνο ένα πουκάμισο και όλο της το σώμα ήταν καλυμμένο από μώλωπες, πληγές και έλκη από την κατάκλιση, ενώ σε πολλές πληγές της είχαν αναπτυχθεί σκουλίκια.

Το μόνο πράγμα που έτρωγε η Λέισι ήταν καραμέλες, καθώς ένα τέτοιο σακουλάκι βρέθηκε δίπλα της, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή, ένας από τους γλουτούς τής είχε σαπίσει.

Απίστευτα τα βασανιστήρια της 16χρονης

Σε δηλώσεις του, ο ιατροδικαστής, Ιουέλ Μπίκμαν, σημείωσε πως δύο χρόνια μετά την εξέταση του πτώματος της Λέισι, είναι ακόμα σοκαρισμένος από αυτά που αντίκρισε.

Η επίσημη αιτία του θανάτου της ήταν η σήψη, λόγω μιας αλυσιδωτής αντίδρασης πολλαπλών καταστάσεων, όπως μόλυνση των οστών, παρατεταμένη ακινησία, υποσιτισμός και “σοβαρή χρόνια παραμέληση ατόμου με ειδικές ανάγκες”.

Όπως ανέφερε στη New York Post για την 16χρονη“έχω κληθεί να διαπιστώσω κάθε είδους θάνατο και έχω εξετάσει νεκρά σώματα σε όλα τα χρόνια αυτής της δουλειάς, αλλά δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη στη Λέισι.

Κανείς δεν αξίζει να υποφέρει έτσι. Η δυσοσμία σε εκείνο το σπίτι δεν έμοιαζε με τίποτα από όσα έχω ζήσει ποτέ. Δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξει κανείς ακόμη και να σταθεί για λίγο εκεί μέσα και δεν είμαι σίγουρος ότι οι γονείς έμεναν εκεί μαζί της”.

Σχετικά με τον ισχυρισμό περί αυτισμού, που δεν έχει αποδειχθεί, η εκπαιδευτικός κατέληξε για την 16χρονη “είχε ένα κενό βλέμμα μερικές φορές και ήταν δύσκολο να καταλάβεις τι σκεφτόταν.

Την ήξερα μόνο ένα χρόνο, αλλά τα άλλα παιδιά και οι γονείς την ήξεραν εδώ και χρόνια και έλεγαν ότι μόλις πρόσφατα είχε αρχίσει να αλλάζει και να συμπεριφέρεται διαφορετικά. Αυτό είχε σαν συνέπεια να αρχίσει να μένει πίσω ακαδημαϊκά και κοινωνικά”.

 

 

 

 

 

 

Το διαβάσαμε εδώ newsitamea.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button