ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Στρατός στο δρόμο»! Έρχεται προσεχώς!

 

του Πάρι Καρβουνόπουλου
Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει στο χθεσινό μας άρθρο ουδείς πρόκειται να αντιδράσει για τα όσα σοβαρά έχουν δηλώσει δημόσια δύο Επίτιμοι Αρχηγοί. Και σύμφωνα με τα οποία έγιναν και οι δύο δέκτες εντολών για παραχώρηση στρατιωτικού προσωπικού προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί σε θέματα “εσωτερικής ασφάλειας”.Οι δηλώσεις του Επίτιμου Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη ήταν αναμενόμενο ότι θα …τις έπαιρνε ο αέρας. Τις έκανε όταν στην εξουσία ήταν η κυβέρνηση η οποία είχε ζητήσει την “ενεργοποίηση” τμημάτων των ΕΔ. Και είχαν ενεργοποιηθεί σε κάποιες περιπτώσεις λένε οι πληροφοριες.Αλλά οι δηλώσεις του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Γκίνη που έγιναν σε μια απολύτως ψύχραιμη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο Onalert.gr έγιναν επίκυβερνήσεως “πρώτη φορά αριστερά”!Όσοι γνωρίζουν τα του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων δεν εκπλήσσονται από την “ησυχία” που επικρατεί. Για να πούμε περιφραστικά αυτό που γράψαμε και χθες ,ότι δηλαδή ουδείς θα αγγίξει το θέμα:

•Δεν θα το κάνουν γιατί είτε δεν ξέρουν τι θα βγει από την όποια “κινητοποίηση” της πολιτικής ηγεσίας, είτε γνωρίζουν πάρα πολύ καλά που καταλήγει το νήμα…

Επειδή όμως το τελευταίο διάστημα ακούμε διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας πίσω από τα οποία κάποιοι προσπαθούν μάλλον να καλύψουν την αδυναμία παρέμβασης να κάνουμε “λιανά” ορισμένα πράγματα ,που εμείς θεωρούμε πάρα πολύ σοβαρά:

•Όταν δύο αποδεκτοί από το σύνολο του στρατεύματος Αρχηγοί βγαίνουν δημόσια και λένε τόσο σοβαρά πράγματα είναι και απρεπές να τους αγνοείς. Μπορεί να είναι ενοχλητικά όσα λένε να τους φέρνουν σε δύσκολη θέση ειδικά αυτή τη περίοδο αλλά να είναι απολύτως βέβαιοι ότι όλο το στράτευμα έχει πειστεί από τους δύο Αρχηγούς. Δεν αναμένουν την κινητοποίηση του πολιτικού συστήματος για την επιβεβαίωση των Αρχηγών τους. Η αξιοπιστία τους είναι δεδομένη και την κέρδισαν διοικώντας. Την ευαισθησία του πολιτικού συστήματος αναμένουν oι στρατιωτικοί.

•Το μήνυμα που στέλνει η σιωπή είναι οτι …το έργο “στρατός στους δρόμους” παίζεται ήδη στα …προσεχώς. Ο κ. Γκίνης με πάρα πολύ ψύχραιμο τρόπο εξήγησε ότι αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει ο στρατός να “εμπλουτίσει” τις αποστολές του και με θέματα “εσωτερικής ασφάλειας” ας το θέσει προς συζήτηση. Έτσι κάνουν τα σοβαρά κράτη. Πρόσθεσε ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ ότι δεν θεωρεί ότι ταιριάζει στην κουλοτύρα μας αλλά και αυτό πρέπει να συζητηθεί ενδεχομένως. Το να επιχειρείται να “περάσει” στα “μουλωχτά” ένα τέτοιο σοβαρό θέμα είναι και επικίνδυνο και αστείο ταυτόχρονα.

Όλα τ΄ άλλα είναι δικαιολογίες για να μην αγγίξουμε τη φωτιά . Κι από τέτοιες δικαιολογίες έχουμε χορτάσει. Για να …ελαφρύνουμε και λίγο το βαρύ κλίμα θα σας μεταφέρουμε ένα από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για άλλο καυτό θέμα των ημερών. Την απόφαση για την παραμονή του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου. Κάποιοι λοιπόν στα σοβαρά ,λένε ότι το…onalert.gr “κράτησε” στην θέση του τον Αρχηγό. Κι αυτό γιατί το πρωί της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ αποκάλυψε όσα είχαν συμφωνηθεί στο γραφείο του ΥΕΘΑ .Και λόγω της διαρροής αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη σύνθεση. Δεν κυκλοφορεί ως ανέκδοτο αλλά ως σοβαρή εκδοχή . Παρόλα αυτά μπορείτε ελεύθερα να γελάσετε…

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button