ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στρώνει λεπτά κομμάτια μήλου πάνω σε ζύμη. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

 

Η γιορτή της μητέρας πλησιάζει, και είναι η τέλεια ευκαιρία να την ευχαριστήσουμε για όσα κάνει για εμάς. Σίγουρα θα έχετε σκεφτεί να της αγοράσετε λουλούδια, τι θα λέγατε όμως να της πάτε λουλούδια που μπορεί να τα φάει; Θα την εντυπωσιάσετε! Τι πιο όμορφο από το να δείξετε την αγάπη σας στη μητέρα σας προσφέροντας της ένα πανέμορφο χειροποίητο γλυκό σε σχήμα τριαντάφυλλου!

Στο παρακάτω βίντεο από τη σειρά Cooking with Manuela, θα δείτε την πανεύκολη συνταγή αλλά και την διαδικασία βήμα – βήμα.

Θα χρειαστείτε:

  •         1 κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας (να έχει αποψυχθεί)
  •         2 κόκκινα μήλα
  •         ½ χυμό λεμονιού
  •         1 κουτάλι σούπας αλεύρι (για το άνοιγμα του φύλλου)
  •         3 κουτάλια σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  •         Κανέλα (προαιρετικά)
  •         Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Η Manuela συμβουλεύει να σιγουρευτείτε πως η ζύμη έχει ψηθεί καλά πριν βγάλετε τα τριαντάφυλλα από το φούρνο. Αν, μετά από 30 λεπτά, τα μήλα δείχνουν καλά ψημένα από πάνω, μεταφέρετε το ταψί σε ένα χαμηλότερο ράφι του φούρνου και περιμένετε άλλα 10-15 λεπτά για να ψηθεί καλά το κάτω μέρος της ζύμης.

Επίσης προτείνει να σιγοβράσετε τα κομμάτια μήλου μέσα σε νερό με χυμό λεμονιού σε μεσαία θερμοκρασία για λίγα λεπτά, αυτό θα τα κάνει πιο μαλακά και πιο εύκολα στο τύλιγμα.

Μέσα σε λίγα λεπτά μας δείχνει πώς να φτιάξουμε κάτι τόσο απλό και τόσο εντυπωσιακό ταυτόχρονα!

Αν σας άρεσε το γλυκό τριαντάφυλλο, όσο άρεσε και σε εμάς, παρακαλούμε κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

 

πηγη tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button