ΘΑΥΜΑΤΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΙΕΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

᾿Ιησοῦς Χριστὸς χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας” μας λέει ο Απόστολος των Εθνών στην Προς Εβραίους Επιστολή του στο Κεφ 13.8

Έτσι δεν μας παραξενεύει που ακούμε τα θαυμαστά γεγονότα που επιτελέστηκαν με την Χάρη Του από τους πιστούς δούλους Του πριν από πολλούς αιώνες , και τα οποία διαβάζουμε στα Γεροντικά και στους Βίους των Αγίων να επαναλαμβάνονται απαράλλακτα στις μέρες μας.

Και μάλιστα από εκείνους τους δούλους Του που αγαπώντας σε βαθμό υπερβολικό την Παναγία Μητέρα Του έχουν τους Χαιρετισμούς Της συνέχεια στο στόμα και στην καρδιά τους.

Δυόμιση χρόνια πριν πληροφορηθήκαμε για έναν ευλογημένο έγγαμο Ιερέα σε ένα χωριό της Βόρειας Ελλάδας που ως λαϊκός κατά την διάρκεια μίας επίσκεψης του στο Άγιο Όρος βίωσε ένα θαυμαστό γεγονός απαγγέλοντας τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας.

Επειδή επρόκειτο για προφορική διήγηση που ακούσαμε από άλλο πρόσωπο κι όχι από τον ίδιο , και επιπροσθέτως επειδή δεν είχε πουθενά κοινολογηθεί, ούτε και δημοσιευτεί αποφασίσαμε να μην γράψουμε κάτι προτού διακριβώσουμε την αλήθεια του περιεχομένου της.

Ως Ιστολόγιο στείλαμε ως ευλογία στον συγκεκριμένο Ιερέα ένα δέμα με τευχίδια Χαιρετισμών της Θεοτόκου για να μοιράσει στους ενορίτες του, και επικοινωνήσαμε κατόπιν και τηλεφωνικά ελπίζοντας να του “εκμαιεύσουμε” το θαυμαστό αυτό γεγονός, ρωτώντας τον διακριτικά αν θα είχε να μας διηγηθεί κάποιο θαυμαστό γεγονός, που να έχει να κάνει με τος Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου, ώστε να το καταγράψουμε στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών.

Φευ ! Ο Γέροντας δεν είπε τίποτα. Και σεβόμενοι την σιωπή του δεν κάναμε την παραμικρή νύξη.

Έκτοτε δεν είχαμε κάποια άλλη πληροφόρηση.

Όταν όμως πριν λίγες ημέρες ακούσαμε από το στόμα ενός καλού φίλου του Ιστολογίου των Χαιρετισμών, που ως Ιερέας υπεραγαπά τους Χαιρετισμούς, φιλότιμα διαδίδει την προσευχητική τους αξία σε όσους γνωρίζει, ο οποίος μάλιστα μας έχει δώσει πολλές από τις αναρτήσεις που έχουμε δημοσιεύσει , το ίδιο ακριβώς γεγονός για το ίδιο αυτό πρόσωπο , όπως μάλιστα του το διηγήθηκε Αγιορείτης Ηγούμενος φέτος στις 6π.-19ν Ιανουαρίου μετά τον Αγιασμό των Υδάτων στο χιονισμένο Άγιο Όρος όπου βρισκόταν , τότε πλέον το θεωρήσαμε “σημείο” και οφείλουμε να το δημοσιεύσουμε, παρασιωπώντας φυσικά το όνομα του Ιερέα.

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Τέλη Ιουλιου του 2013. Ένας καλός μας φίλος, ευλαβής στρατιωτικός Ιατρός με τον κουνιάδο του επισκέπτονται το Άγιο Όρος, λίγο προτού μετατεθεί σε Νατοϊκό Νοσοκομείο στην Γερμανία.

Εμείς ως Ιστολόγιο πληροφορούμενοι για την επίσκεψη του, τον αγγαρέψαμε – καθιστώντας τον κι αυτόν βαστάζο – φορτώνοντας του δηλαδή  αρκετές δεκάδες τευχίδια Χαιρετισμών για να τα δίνει ευλογία στις Ιερές Μονές και στα Κελλιά που θα επισκεπτόταν.

Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, μαζί με όλα τα πραγματικά θαυμαστά που μας διηγήθηκε , μας ανέφερε ότι επισκεπτόμενος μία Ιερά Μονή έδωσε κάποια τευχίδια χαιρετισμών στον Αρχοντάρη της Μονής. Αυτός χάρηκε ιδιαίτερα και τους διηγήθηκε ένα θαυμαστό γεγονός που ο ίδιος βίωσε πριν δεκαπέντε περίπου χρόνια στο Μοναστήρι του.

Ήταν τότε νέος Μοναχός και του είχαν αναθέσει το διακόνημα του “Πορτάρη” δηλαδή του θυρωρού. Παράλληλα με τα άλλα του καθήκοντα άνοιγε με την Ανατολή του Ηλίου την μεγάλη θύρα στην πύλη της Μονής και με την δύση του Ηλίου την έκλεινε.

Ένα χειμωνιάτικο δειλινό αφού είχε κλείσει και αμπαρώσει την θύρα, τον ειδοποίησαν ότι έλαβαν τηλεφώνημα από ένα Κελλί, που βρισκόταν σε απόσταση τριών τετάρτων από την Μονή, ότι ένας νεαρός προσκυνητής που είχε επισκεφτεί το Κελλί, είχε καθυστερημένα αναχωρήσει από το Κελλί κατευθυνόμενος πεζός στην Μονή για να διανυκτερεύσει εκεί.

Παρακάλεσαν λοιπόν τον Πορτάρη να έχει τον νου του, μιας και ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει, ώστε να ακούσει τον νεαρό και να του ανοίξει την θύρα.

Έτσι κι έκανε. Κατευθύνθηκε προς τα κάτω και μιας και ο καιρός είχε ήδη χαλάσει και φαινόταν πως το πήγαινε για βροχή πήρε για καλό και για κακό μία ομπρέλα, ξεαμπάρωσε βιαστικά την θύρα ,την άνοιξε λίγο , και κοίταγε προσεκτικά το μονοπάτι που οδηγεί στην Μονή , ώστε όταν να δει να πλησιάζει να τρέξει να τον συνοδεύσει.

Ξαφνικά αστραπές έσκισαν τον ουρανό. Δυνατά μπουμπουνητά ακούστηκαν και μία δυνατή νεροποντή ξέσπασε στον Αθωνα. Δεν είχε ακόμη βραδιάσει εντελώς και μέσα από το λυκόφως προσπαθούσε να διακρίνει την φιγούρα του νεαρού για να τρέξει να τον παραλάβει.

Η βροχή δυνάμωνε. Ο πορτάρης είχε αρχίσει να ανησυχεί.

Άξαφνα από το βάθος βλέπει να πλησιάζει ένας άντρας.

Βλέποντας τον ο μοναχός έμεινε αποσβολωμένος.

Η ομπρέλα του έπεσε από το χέρι και ασυναίσθητα έκανε το Σταυρό του.

Το νερό που έπεφτε ακατάπαυστα δεν ακούμπαγε τον νεαρό άντρα που ολοένα και πλησίαζε.

Ένα μέτρο περίπου πάνω από το κεφάλι του , όλος αυτός ο όγκος του νερού φαινόταν να σχίζεται σε δύο μικρούς καταρράκτες που έπεφταν δεξιά και αριστερά του, χωρίς ούτε μία σταγόνα να πέφτει πάνω του.

Πλησιάζοντας ο μοναχός άκουσε τον νεαρό να απαγγέλει κάτι και στο τέλος άκουσε καθαρά το “Χαιρε Νύμφη Ανύμφευτε” .

Προφανώς έλεγε δυνατά τους Χαιρετισμούς.

Τώρα πια τον έφτασε. Έβαλε μετάνοια στον μοναχό. Φίλησε το χέρι του και κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό της Μονής.

Ο μοναχός ελαφρά βρεγμένος .

Ο νεαρός χωρίς ούτε δείγμα νερού πάνω του.

Δεν τόλμησε να τον ρωτήσει το παραμικρό.

Αργότερα ο Ηγούμενος με τον οποίο μίλησε ο νεαρός λαϊκός επιβεβαίωσε το θαυμαστό αυτό γεγονός, που ο νεαρός λαϊκός και μετέπειτα Ιερέας το απέδωσε με απόλυτη φυσικότητα στην Χάρη των Χαιρετισμών, τους οποίους από χρόνια απήγγειλε συνέχεια όταν περπατούσε.

Ο Ηγούμενος μάλιστα θυμήθηκε και ανέφερε ότι και στον Βίο του Αγίου Νικολάου του Πλανά έχει καταγραφεί παρόμοιο θαύμα στην οδό Βύρωνος στου Μακρυγιάννη, όπου εν μέσω καταρρακτώδους βροχής ο Άγιος κατευθυνόταν προς την Γαργαρέττα όπου διέμενε άβροχος, λες και μια αόρατη ομπρέλα τον προστάτευε.

Αυτό ακριβώς το θαυμαστό γεγονός που διηγήθηκε ο αυτόπτης μοναχός στον γιατρό μας, το διηγήθηκε και ο Ηγούμενος πριν τρεις περίπου βδομάδες στον καλό μας Ιερέα, όταν του ζήτησε να του πει κάποιο θαυμαστό γεγονός των Χαιρετισμών.

Αυτό λοιπόν το θαυμαστό και πλήρως τεκμηριωμένο καινούργιο θαύμα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας το καταθέτουμε στην αγάπη σας, δοξολογώντας τον Τριαδικό μας Θεό και υμνώντας νοερά την Υπεραγία Θεοτόκο που χαριτώνει όσους έχουν την απαγγελία και ανάγνωση των Χαιρετισμών Της , ως καθημερινή κι ευλογημένη συνήθεια τους.

πηγη xairetismoi.blogspot.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button