ΔΙΑΦΟΡΑ

Συναγερμός από ΕΟΦ: Ποιο σαπούνι ανακάλεσε, τι προκαλεί σε δερμα-πρόσωπο

ΕΟΦ: Την ανάκληση παρτίδας κρεμοσάπουνου με αντισηπτική δράση ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς σε ελέγχους που πραγματοποίησαν τα εργαστήριά του εντόπισε μία ουσία που δεν πρέπει να περιέχουν τα καλλυντικά.

Η εν λόγω ουσία είναι η 1,4 Dioxane (1,4 διοξάνιο). Η ανάκληση αφορά συγκεκριμένη παρτίδα του καλλυντικού «Sanitizing Hand Soap – Κρεμοσάπουνο με ήπια αντισηπτική δράση» της εταιρείας SMILE ΔΗΜ. ΒΟΣΜΑΝΔΡΟΣ ΑΕ.

ΕΟΦ: Αναλυτικά η ανακοίνωση για το προϊόν

«Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας 21420 του καλλυντικού «SANΙTIZING HAND SOAP-ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΟ ΜΕ ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ», της εταιρείας SMILE ΔΗΜ. ΒΟΣΜΑΝΔΡΟΣ ΑΕ,

διότι σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ σε δείγμα του προϊόντος, το προϊόν περιέχει την ουσία 1,4 Dioxane, η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο των συστατικών που απαγορεύονται στα καλλυντικά (Παράρτημα ΙΙ του Κανονισμού 1223/2009).

πηγη kalimera-ellada.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button