ΔΙΑΦΟΡΑ

“Συναγερμός” με επίδομα Φεβρουαρίου – Έκτακτη ανακοίνωση για τους καταναλωτές

"Βροχή" πληρωμών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης καθώς ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο μέσω της ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας «MyΘέρμανση». Τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης κυμαίνονται μεταξύ 100 ευρώ και 800 ευρώ, με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο.

Στις περιοχές αυτές ανήκουν πολλές περιοχές όπως Φλώρινα, Κοζάνη, Καρπενήσι κ.α. ενώ για νέους δικαιούχους και όσους εγκατέλειψαν το φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται μέχρι και 1.600 ευρώ. Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί 1.229.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης με μέση τιμή πετρελαίου θέρμανσης 1,248 ευρώ/lt.

Η πληρωμή της επόμενης δόσης του επιδόματος θέρμανσης είναι προγραμματισμένη για τις 28 Φεβρουαρίου 2023 για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρησης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η τελευταία δόση θα πληρωθεί 28 Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Για να λάβουν οι δικαιούχοι ολόκληρο το επίδομα η αξία της αγοράς πετρελαίου πρέπει να είναι διπλάσια της επιδότησης. Παράλληλα, στο τιμολόγιο της αγοράς πρέπει να αναγράφεται το ΑΦΜ του αιτούντος επιδόματος και όχι κάποιου άλλου.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button