ΔΙΑΦΟΡΑ

Συνταγή για υγιεινές καριόκες με 5 υλικά

Επιστημονικές μελέτες έχουν αναδείξει τα πολλαπλά οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την υγεία του σώματος. Αυτή η υπερτροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της υγείας της καρδιάς, τη λειτουργία του εγκεφάλου έως τη μείωση της φλεγμονής.

Η μαύρη σοκολάτα λέγεται επίσης ότι είναι φυσικό ενισχυτικό της θετικής διάθεσης, καθώς ενισχύει την έκκριση σεροτονίνης και ενδορφινών, η οποία βοηθά στη μείωση των συναισθημάτων του στρες και του άγχους.

Η μαύρη σοκολάτα είναι μια πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών, των ενώσεων που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι τα αγαπημένα σου σοκολατάκια καριόκες όχι μόνο δεν είναι απαγορευτικά αλλά μπορούν να ενισχύσουν την γενική υγεία του οργανισμού σου. Σε συνδυασμό με τα αμύγδαλα, που είναι μία πλούσια πηγή σε μονοκαόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες και πολλά αντιοξειδωτικά, τα σοκολατάκια καριόκες μετατρέπονται σε μία γλυκιά λιχουδιά με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία σου.

Ο λογαριασμός του Instagram dimidiet δημοσίευσε μία εύκολη και υγιεινή συνταγή για σοκολατάκια καριόκες. Το λαχταριστό κέρασμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι ένα all time classic γλυκό που αξίζει να έχεις πάντα στο σπίτι σου.

Με 5 υγιεινά υλικά, τα σοκολατάκια καριόκα θα σου προσφέρουν την γεύση του γλυκού, χωρίς την extra προσθήκη ζάχαρης που έχουν οι σοκολάτες του εμπορίου. Επιπλέον, οι ξηροί καρποί προσφέρουν ωφέλιμα συστατικά που θα σε κρατήσουν χορτάτη για ώρες και θα σου δώσουν ένα push “καλής ενέργειας”.

Υλικά:

  • 200 + 50γρ αμύγδαλα
  • 130 γρ χουρμάδες
  • 1 κσ κακάο
  • 150 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 2 κγ κονιάκ ή 1 κγ βανίλια

Εκτέλεση:

Ψήνεις όλα τα αμύγδαλα για 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 C.
Μουλιάζεις τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 5 με 10 λεπτά και τους πολτοποιείς με ένα πιρούνι αφού κρατήσεις λίγο από το νερό που τους μούλιασες για να λιώσουν πιο εύκολα.

Χτυπάς τα 200 γρ. αμύγδαλα (που έχουν κρυώσει λίγο) πολύ καλά στο μούλτι, προσθέτεις τους χουρμάδες, το κακάο, το κονιάκ ή την βανίλια και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να έχεις μία μαλακή ζύμη.
Σπας τα 50 γραμ. αμύγδαλα και τα προσθέτεις στη ζύμη. Την βάζεις στην κατάψυξη για 1-2 ώρες να σφίξει.

Λιώνεις τη σοκολάτα και με ένα πιρούνι και βουτάς τη ζύμη που έχεις πλάσει στο σχήμα που βλέπεις στο βίντεο. Τοποθετείς σε λαδόκολλα κι αφήνεις στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα.

πηγη shape.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button