ΔΙΑΦΟΡΑ

«Ξαφνıάστηκαν» οι μετεωρολόγοι με τον καιρό: «Αuτό που έρχεται από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά»

Αύριο, Κυριακή 28 Απριλίου, αναμένεται γενικά ηλιόλουστος καιρός, με παροδικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα φυσούν με ένταση 6 μποφόρ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του διευθυντή της ΕΜΥ.

Η πρόγνωση από τον Θεόδωρο Κολυδά:

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κολυδά, μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα ευνοεί τους ταξιδιώτες, με τους βορειοανατολικούς ανέμους να φθάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ.

 

 

Για τη Μεγάλη Πέμπτη, η ημέρα των περισσοτέρων εκδρομέων, δεν προβλέπονται προβλήματα, καθώς οι άνεμοι θα έχουν ασθενήσει σε επίπεδο 6 μποφόρ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ασταθής στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, εκτός από τα βορειοανατολικά. Πιθανή είναι η βροχή κατά τη διάρκεια της περιφοράς του επιταφίου σε αυτές τις περιοχές. Η θερμοκρασία, παρ’ όλα αυτά, θα παραμείνει στα 25 βαθμούς Κελσίου.

Η αστάθεια του καιρού φαίνεται να διατηρείται μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή, με βελτίωση προς το βράδυ της Ανάστασης. Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά σε πολλές περιοχές.

Η πρόγνωση του Τσατραφύλλια:

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, Γιώργο Τσατραφύλλια, ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα θα είναι αρκετά ασταθής. Αρχίζει με ηλιοφάνεια και λίγη σκόνη, ιδίως τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ καταλήγει με ανοιξιάτικες αστάθειες, όπως επισημαίνει σε μια ανάρτησή του.

Σάββατο του Λαζάρου: Παρουσιάζονται συννεφιές και απογευματινές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι βορειάδες φτάνουν έως τους 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία φτάνει τους 23 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως τους 25 στα Δωδεκάνησα.

Κυριακή των Βαΐων: Υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια. Οι βορειάδες φτάνουν έως τους 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία φτάνει τους 28 βαθμούς στα δυτικά.

Μεγάλη Δευτέρα: Γενικά αίθριος, με λίγη σκόνη στα δυτικά. Οι βορειάδες φτάνουν έως τους 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία φτάνει μέχρι τους 27 βαθμούς.

Μεγάλη Τρίτη: Γενικά αίθριος, με εξαίρεση απογευματινές μπόρες στα ορεινά της Θράκης και της Κρήτης. Υπάρχει λίγη σκόνη στα δυτικά. Οι βορειάδες φτάνουν έως τους 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία φτάνει μέχρι τους 27 βαθμούς.

Μεγάλη Τετάρτη: Υπάρχουν συννεφιές και ψιχάλες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει λίγη σκόνη στα δυτικά. Οι βοριάδες φτάνουν έως τους 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία φτάνει μέχρι τους 26 βαθμούς.

Μεγάλη Πέμπτη: Γενικά αίθριος, με εξαίρεση τις ψιχάλες στη βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει αρκετή σκόνη στα δυτικά. Οι βοριάδες φτάνουν έως τους 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία φτάνει μέχρι τους 28 βαθμούς.

 

Παράλληλα, παρέχει μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα. Όπως υποδεικνύει: «Αναμένονται συννεφιές με βροχές και τοπικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Οι δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάσουν τους 6-7 μποφόρ και θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας».

Πρόγνωση για την Κυριακή των Βαΐων (28-04-2024):

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη δυτική Ελλάδα και στη Μακεδονία και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Μ. Δευτέρα (29-04-2024):

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά, κυρίως στο Αιγαίο, 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πρόγνωση για Μ. Τρίτη (30-04-2024):

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για Μ. Τετάρτη (01-05-2024):

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες το πρωί στα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button