ΔΙΑΦΟΡΑ

Σύγκρουση τρένων: Ανασύρουν ανθρώπινα μέλη από τα συντρίμμια

Σύγκρουση τρένων: Ανασύρουν ανθρώπινα μέλη από τα συντρίμμια – Δείτε βίντεο .Σύγκρουση τρένων:  Οι πυροσβέστες έχουν στήσει ανθρώπινες «αλυσίδες» για τη μεταφορά των ανθρωπίνων μελών

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίσσονται στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων στη Λάρισα καθώς οι άνδρες της Πυροσβεστικής συνεχίζουν την επιχείρηση μέσα στα συντρίμμια και τις λαμαρίνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την απομάκρυνση των πρώτων τμημάτων των τρένων από τα γερανοφορα, οι πυροσβέστες εντόπισαν ανθρώπινα μέλη. Στη συνέχεια στήνοντας μια ανθρώπινη «αλυσίδα» τα μετέφεραν με μαύρες σακούλες στα ασθενοφόρα.

Μέχρι στιγμής έως και λίγο πριν τις 9 το πρωί είχαν μεταφερθεί σε ασθενοφόρα τέσσερις τέτοιες σακούλες με τα μακάβρια ευρήματα.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση της πυροσβεστικής

Οι εικόνες αυτές επιβεβαιώνουν τους φόβους που είχαν εκφράσει αρμόδιες πηγές για την πορεία των ερευνών. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 50, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει ακόμα επίσημη εκτίμηση καθώς τα εισιτήρια δεν έχουν όλα ονοματεπώνυμο, καθώς αυτά που εκδίδονται από τον γκισέ στους σταθμούς δεν είναι υποχρεωτικά ονομαστικά.

Όσον αφορά στην επιβατική αμαξοστοιχία, εκεί υπήρχαν συνολικά τρεις οδηγοί, ένας εκ των οποίων καθόταν ως επιβάτης δίπλα στους δύο συναδέλφους του που ήταν εν υπηρεσία. Την ίδια στιγμή, στο βαγόνι της πρώτης θέσης επέβαιναν πάνω από 20 άτομα, χωρίς να είναι σαφής ακόμα ο ακριβής αριθμός. Από την άλλη, στο βαγόνι των οδηγών της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν δύο οδηγοί.

Ως προς τη λίστα επιβαινόντων, η κατάσταση είναι απολύτως συγκεχυμένη. Η εταιρία έδωσε λίστα με 352 επιβαίνοντες, στους οποίους υπάρχουν επαναλαμβανόμενα ονόματα (π.χ. ένας φαίνεται να έχει 4 εισιτήρια στο όνομα του, που προφανώς είναι οικογενειάρχης). Επίσης, επιβεβαιώνεται ότι όποιος κόβει εισιτήριο στο γκισέ, δεν είναι ονομαστικό το εισιτήριο, κάτι που κάνει τη διαδικασία της ταυτοποίησης ακόμα πιο δύσκολη.

Μαρτυρία διασώστη

Διασώστης που μίλησε στο MEGA περιέγραψε την κατάσταση των ανθρώπων που αντίκρισαν αμέσως μετά τη σύγκρουση των τρένων: «Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί καθώς από τη 1:15 και μετά δεν είχαμε απεγκλωβίσει ήταν όλοι νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα από εκεί και πέρα βγάζαμε μόνο νεκρούς».

Όπως είπε ο διασώστης από τα τρία πρώτα βαγόνια έβγαζαν νεκρούς καθώς εκεί η κατάσταση ήταν τραγική. «Στο σύνολο έβγαιναν πολλοί νεκροί», είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για την ταυτότητα των θυμάτων ο διασώστης ανέφερε ότι στην πλειονότητά τους είναι φοιτητές. «Υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών. Οι περισσότεροι που βρήκαμε νεκρούς ήταν νέα παιδιά».

Η επιχείρηση με τα γερανοφόρα

Τα ειδικά γερανοφόρα οχημάτα που επιχείρησαν στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανατραπεί και στα οποία παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού έφτασαν λίγο πριν τις 7 το πρωί της Τετάρτης.

Λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε με προσεκτικές κινήσεις ο γερανός να απομακρύνει τα πρώτα κομμάτια από την άμορφη μάζα που έχουν γίνει τα πρώτα δύο βαγόνια.

Βίντεο από την επιχείρηση

 

 

Παράλληλα, drone ελέγχουν από αέρος για να εντοπίσουν κάποιον ζωντανό ή κάποια σορό

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση

 

Βίντεο με την άφιξη των γερανοφόρων

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 6 το πρωί της Τετάρτης ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 32

.Από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει.

Η Ελληνική Αστυνομία με τον ιατροδικαστή, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. Στο νοσοκομείο, βρίσκονται αξιωματικοί της Αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button