ΔΙΑΦΟΡΑ

Τέμπη: “Είδα ήρωες και αγγέλους” – Συγκλονιστικές περιγραφές του αστυνομικού που έφτασε πρώτος στον τόπο της τραγωδίας

Ο αστυνομικός, ένας από τους πρώτους που έφτασε στο σημείο της τραγωδίας, συγκλονίζει με την περιγραφή όσων αντίκρισε.

Δευτερόλεπτα μετά την μετά την αδιανόητη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, ένας επιβάτης από τα πιο πίσω βαγόνια κάλεσε τον αριθμό 112. Λίγα μετά κατέφθσαν στο σημείο της τραγωδίας οι πρώτοι αστυνομικοί, πυροσβέστες, διασώστες και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ο αστυνομικός που μίλησε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha συγκλονίζει με την περιγραφή όσων αντίκρισε. Είναι από τους πρώτους που βρέθηκε εκεί μαζί με ορισμένους ακόμα συναδέλφους του, που είχαν ειδοποιηθεί λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα.

“Αντικρίσαμε ήρωες και αγγέλους”

“Πολλές από τις εικόνες που μου έρχονται δεν θέλω να τις μοιραστώ δημόσια. Συνολικά η εικόνα ήταν δραματική. Αντικρίσαμε ήρωες και αγγέλους. Είδα μια κοπέλα που υπέφερε από τους πόνους να κάθεται σε ένα πεζούλι και να τρέμει από το σοκ που είχε υποστεί” με εμφανή τη συγκίνηση.

Ο νεαρός αστυνομικός μιλά και για τον 20χρονο ήρωα Ανδρέα Αλικανιώτη:

“Μία άλλη κοπέλα που είχε τραυματιστεί, πήγα και την επισκέφθηκα στο νοσοκομείο. Είχε εγκαύματα και υποθέτω πως βρισκόταν στα πρώτα βαγόνια. Αντικρίσαμε πολλούς ήρωες και μου έρχεται στο μυαλό ένα 20χρονο παιδί που παρέμεινε για να απεγκλωβίσει ανθρώπους και τα κατάφερε. Έσωσε 10 άτομα και συνέχιζε να προσπαθεί”.

Στους 55 οι νεκροί που ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής – Συνεχίζεται η εξέταση νέου βιολογικού υλικού

Υπενθυμίζεται πως ένας ακόμα νεκρός ταυτοποιήθηκε από την εξέταση δειγμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στα 55, σύμφωνα με την Αστυνομία που διενεργεί το μακάβριο έργο της αναγνώρισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι μέχρι στιγμής 57. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν και δύο δείγματα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών.

Αυτό δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει λίγο τον τελικό αριθμό των θυμάτων, αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της εργαστηριακής έρευνας, καθώς από την Πυροσβεστική εστάλη και άλλο δείγμα από τον τόπο του δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πρόκειται για ανθρώπινο μέλος που εντοπίστηκε κατά την μετακίνηση της μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας χτες το βράδυ.

Από το Αρχηγείο του ΠΣ επίσης έγινε γνωστό ότι η έρευνα στον τόπο του δυστυχήματος είναι στην τελική της φάση, με την απομάκρυνση των δύο μηχανών, που καθυστέρησε χτες λόγω βροχής και θα ακολουθήσει η τελευταία “σάρωση” σε μια περιοχή περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η ολοκλήρωση των ερευνών, πιθανόν μέχρι το απόγευμα σήμερα, εκτός απροόπτου.

πηγη thetoc.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button