ΔΙΑΦΟΡΑ

Τέμπη: Ηχnτıκό αναφέρει 470 κι όχι 350 επıβάτες – Ειδıκός μıλάει για ενδεχόμενο περıσσότερων νεκpών

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο έφερε στο φως το MEGA από το δυστύχημα των Τεμπών στο οποίο ακούγονται οι υπάλληλοι να συνομιλούν μετά τη σφοδρή σύγκρουση και να αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες ήταν 470, ενώ επίσημα ανακοινώθηκε ο αριθμός των 350, άρα η αναφορά γίνεται για επιπλέον 120 επιβάτες!

Παράλληλα πραγματογνώμονας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι περισσότεροι οι νεκροί της τραγωδίας και να μην έχει γίνει γνωστός ο πραγματικός αριθμός.

Τέμπη, τη μοιραία νύχτα. Εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο ακούγονται να έχουν μια σοκαριστική συνομιλία.

Ενώ επιβάτες έχουν σκοτωθεί, άλλοι παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή, οι δύο υπάλληλοι δείχνουν να μη γνωρίζουν τον αριθμό των επιβαινόντων της αμαξοστοιχίας και μιλούν με τρόπο που προκαλεί οργή για τα λεωφορεία που χρειάζονται για την απομάκρυνση από το σημείο της σύγκρουσης.

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: Μπαίνουν 10 λεωφορεία. 470 άτομα.

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 2: Πόσα;

 

 

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: 470 άτομα. Ωωω

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: Γέμισε λεωφορεία.

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 2: Γέμισε λεωφορεία έξω, δηλαδή πανηγύρι.

Τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες για τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν εκείνο το βράδυ, αλλά και μετά, συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ένα χρόνο μετά.

«Με το που άνοιξα τα ματιά μου και πήγα να πάρω αναπνοή και η αναπνοή μου έκαιγε τα σωθικά μου και άρχισα να βγάζω τα ρούχα μου και έλεγα που καίγομαι», είπε ένας εκ των επιβατών.

Τέμπη: «Μπορεί να είναι περισσότεροι οι νεκροί»

Εν τω μεταξύ, ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι νεκροί στη Τέμπη να είναι περισσότεροι και λόγω εξαΰλωσής των σωμάτων να μην έχει γίνει γνωστός ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων της τραγωδίας.

«Από το μέγεθος των βαγονιών των δύο αμαξοστοιχιών βλέπουμε ότι τα βαγόνια έχουν εξαϋλωθεί. Ο ζωτικός χώρος επιβίωσης μέσα στα βαγόνια δεν έχει υπάρχει. Έχει χαθεί απόλυτα η γεωμετρία, άρα και κατά συνέπεια οι επιβαίνοντες στα βαγόνια θα μπορούσαν κυριολεκτικά να έχουν εξαϋλωθεί», εξήγησε.

Παραμένει η οργή των συγγενών των θυμάτων για το μπάζωμα του χώρου

Για επικίνδυνες τοξικές ουσίες, όπως οργανικοί διαλύτες και χημικά εγκαύματα σε πυροσβέστες που δεν ήλθαν σε επαφή με άμεσες φλόγες, κάνει λόγο στην τελική του έκθεση ο ειδικός πραγματογνώμονας, Βασίλης Κοκοτσάκης.

«Αυτά που δεν δικαιολογούνται όμως και συνάδουν με τη δημιουργία του νέφους είναι το ξυλόλιο. 28 άνθρωποι ήταν με εγκαύματα μέχρι απανθράκωση».

Την ίδια ώρα, παραμένει η οργή των συγγενών των θυμάτων για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα, όπως λένε, να αλλοιωθούν και να καταστραφούν κρίσιμα στοιχεία.

«Ήταν επιχειρησιακά αναγκαίο να γίνει», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Κρίθηκε επιχειρησιακά αναγκαίο να γίνει μια ενέργεια για να μπορούν οι γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια. Η έρευνα της δικαιοσύνης, και αυτό δεν είναι κοινότυπο, είναι μια έρευνα η οποία δεν έχει ούτε αστερίσκους, ούτε εξαιρέσεις, ούτε για πρόσωπα, ούτε για πεδία έρευνας. Η δικαιοσύνη ερευνά τα πάντα».

Η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των πρώην ΤΕΙ Λάρισας.

To διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button