ΔΙΑΦΟΡΑ

Τέμπη: Πuρά από τον πατέρα των διδύμων κατά του Καραμανλή

Συγκλονίζει ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών, Χρύσας και Θώμης Πλακιά, που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία των Τεμπών, πριν έναν χρόνο. Ο ίδιος δηλώνει πατέρας τριών παιδιών, καθώς ανάμεσα στα 57 θύματα εκτός από τις κόρες του ήταν και η ανιψιά του.

“Είναι ένας χρόνος και είναι σαν να μην πέρασε μία ημέρα… Βλέπετε έναν πατέρα που έχει χάσει τρία παιδιά και είναι όρθιος. Ο πόνος ο δικός μου δεν γίνεται δάκρυ. Δεν γίνεται κόμπος στον λαιμό όπως γίνεται εσείς που με αντικρίζετε. Γίνεται οργή, μίσος και θυμός γιατί ήταν άδικο… Μα τόσο άδικο!” δήλωσε στον Alpha ο Νίκος Πλακιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις νεαρές κοπέλες από την Καλαμπάκα, σπούδαζαν στη Θεσσαλονίκη και τη μοιραία ημέρα επιβιβάστηκαν στο τρένο για να επιστρέψουν στη συμπρωτεύουσα μετά το τριήμερο των Απόκριων.

“Με το τρένο ταξίδευαν αλλά όχι πολύ συχνά. Συνήθως προτιμούσαν το λεωφορείο. Εγώ φοβόμουν περισσότερο το λεωφορείο από το τρένο. Ποτέ δεν θα πήγαινα τα παιδιά μου με το αμάξι στη Θεσσαλονίκη, ποτέ δεν θα άφηνα τη γυναίκα μου να τα πάει.

Εκείνη τη μέρα ήμουν τόσο ήρεμος που δε μου περνούσε από το μυαλό ότι σε δύο ώρες θα άλλαζε η ζωή μου, ότι θα τελειώσει η ζωή μου, μια καινούργια ζωή… Και όλα αυτά για πέντε δευτερόλεπτα, για πέντε άχρηστους, για 15 άχρηστους” σημείωσε.

“Δικαίωση για εμένα δεν θα υπάρξει. Με την έννοια που τη ξέρω. Δικαίωση θα ήταν να πάω σπίτι μου και να βρω τα παιδιά μου. Το κάνουμε αυτό για να δείξουμε ότι πρόκειται για δολοφονία. Δεν έφερα δυο παιδιά στην κοινωνία για να μου τα φέρουν δολοφονημένα.

Γιατί πρόκειται για δολοφονία. Δεν τα έφερα για να γίνουν Ιφιγένειες και να γίνουν παράδειγμα, όπως λένε” συνέχισε ο Νίκος Πλακιάς, αφήνοντας αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή, τον οποίο αποκάλεσε απαθέστατο και ειρωνικό κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή.

 

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι συγγενείς χρειάζονται τον Τύπο στο πλευρό τους και τόνισε ότι προτιμά να καθυστερήσει η δίκη αρκεί να βρεθούν στο εδώλιο όλοι όσοι έχουν ευθύνες.

“Σχετικά με τα δικαστήρια, ο ανακριτής με την εισαγγελέα Λαρίσης έχουν ξεκινήσει έναν τιτάνιο αγώνα κι ευελπιστούμε να μη σταματήσει στους 32 το κατηγορητήριο. Ας ξεκινήσουμε αργότερα τα δικαστήρια, είναι σημαντικό αυτό που σας λέω, αν είναι να καθίσουν στο σκαμνί 132. Θα προτιμούσα να ξεκινήσουν τα δικαστήρια του χρόνου την Άνοιξη και να καθίσουν στο σκαμνί όλοι όσοι πρέπει” κατέληξε ο Νίκος Πλακιάς.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button