ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Τα Αχραντα Πάθη του Χριστού στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)!

 

Ο Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε εχθές, Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Νωρίτερα, στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού έγινε η υποδοχή των Αχράντων Παθών του Κυρίου μας Ιησού Χριστού από τα Μετέωρα, μέρος της Χλαμύδος, του Σπόγγου και του Ακανθίνου Στεφάνου, τα οποία κόμισε προς ευλογία και αγιασμό των πιστών της ακριτικής μας Μητροπόλεως, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμ. Νήφων.

Ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Νήφων ήταν και ο ομιλητής του Γ’ Κατανυκτικού Εσπερινού, ο οποίος μίλησε με θέμα «Τι είναι η Εκκλησία». Και χρησιμοποιώντας την Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη σημείωσε πως η Εκκλησία μας είναι ένα νοσοκομείο που έχει ως αρχίατρο τον ίδιο τον Χριστό.
Η Εκκλησία μας είναι η φιλόστοργη μάνα όλων, είναι το λιμάνι που βρίσκουν ασφάλεια οι ψυχές των ανθρώπων και είναι αυτή που θεραπεύει κάθε πάθος και αμαρτία.
Και κατέληξε λέγοντας πως αγνοώντας την Εκκλησία, αγνοούμε τον ίδιο τον Χριστό.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι πλήθος κόσμου προσέτρεξε στον Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς για να προσκυνήσει τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου μας και να προσευχηθεί για τη σωτηρία του.

0903kas.jpg
0903kas1.jpg
0903kas2.jpg
0903kas3.jpg
0903kas4.jpg
0903kas5.jpg
0903kas6.jpg
0903kas7.jpg

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button