ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα Μερομήνια «μίλησαν»: «Βλέπουν» δύσκολο χειμώνα με πολλά χιόνια σε αυτές τις περιοχές

Από τα μέσα του Νοέμβρη αρχίζουν τα δύσκολα, σύμφωνα με τα μερομήνια, ενώ ο χειμώνας «προβλέπεται» ιδιαίτερα βαρύς με πολλά κρύα και χιόνια.

Από τον Νοέμβριο θα ξεκινήσουν τα κρύα στην Ελλάδα και θα… φουντώσουν τα τζάκια, ενώ ο Δεκέμβριος προβλέπεται ήπιος θερμοκρασιακά, σύμφωνα με τα Μερομήνια 2024.

Ωστόσο, τα βαρομετρικά χαμηλά θα είναι διαδοχικά έως τις 20 Δεκεμβρίου και θα προκαλούν διαδοχικές κακοκαιρίες σε όλη τη χώρα.

Μέχρι τις 31 Δεκέμβρη, σύμφωνα με τα Μερομήνια, δεν προβλέπεται καμία ψυχρή εισβολή, κάτι που θα διατηρηθεί έως και την πρώτη εβδομάδα του Γενάρη.

Αλλάζει… δραματικά το σκηνικό στη συνέχεια, αλλάζουν οι διατάξεις και αλλεπάλληλες ψυχρές εισβολές διαρκείας θα δώσουν πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα Μερομήνια βλέπουν χιονοκαιρία μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, πρόσκαιρη ανάπαυλα μέχρι τις 25, για να ακολουθήσει νέα ψυχρή εισβολή με χιονοπτώσεις μέχρι και την Αττική.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον με ψύχος και χιόνια παρουσιάζει και ο Φλεβάρης, αλλά σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα μέχρι τις 6 Φλεβάρη.

Από τις 7 Φλεβάρη μπαίνει νοτιάς και γλυκαίνει ο καιρός, ενώ βροχές προβλέπονται από τις 15 του μήνα και νέα ψυχρή εισβολή στο τέλος του μήνα.

Ο Μάρτιος 2024 θα είναι σε γενικές γραμμές ψυχρός με βοριάδες και τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, δεν θα λείψουν οι χιονοπτώσεις, από τις ψυχρές εισβολές, μια στις 7-8 Μάρτη και μια στις 21-22 Μαρτίου, με χιόνια σε όλα τα ορεινά κα στα περισσότερα ημιορεινά από τη Στερεά Ελλάδα και πάνω.

Ο Απρίλιος 2024 στο πρώτο 15νθήμερο θα κυλήσει με βροχές στα δυτικά και τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Άστατος ο καιρός και στα νησιά. Βελτιώνεται ο καιρός στο β’ 15νθήμερο, ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Τον Μάιο μπαίνει για τα καλά η Άνοιξη, με βροχές από 15 έως 20 του μήνα. Μετά τις 20 καταλαβαίνουμε για τα καλά τη ζέστη.

πηγη posted.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button