ΔΙΑΦΟΡΑ

«Τελειώνει» οριστικά η Ρούλα Πισπιρίγκου: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τη μητέρα από την Πάτρα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η καρδιά της Τζωρζτίνας φαινόταν υγιής, χωρίς κανένα πρόβλημα»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και νέα στοιχεία για τον άδοξο θάνατο των τριών παιδιών βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πιο συγκεκριμένα, ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στην επιφάνεια, από τον υπέρηχο καρδιάς της Τζωρτζίνας σε εξέταση αμέσως μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη.

Πρόκειται για τον υπέρηχο που έγινε στο παιδί στις 11 Απριλίου το 2021 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και μετά την ανάνηψη που κράτησε 55 λεπτά.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν γιατροί που εξέτασαν το υπερηχογράφημα, η καρδιά φαινόταν υγιής, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, το υπερηχογράφημα φανερώνει πως η καρδιά της Τζωρτζίνας έχει φυσιολογική κινητικότητα, χωρίς εικόνα μυοκαρδίτιδας, χωρίς ανεπάρκεια και χωρίς ανατομικά προβλήματα.

Τι δηλώνουν οι γιατροί της Τζωρτζίνας βλέποντας τον υπέρηχο

«Αυτό το βίντεο δείχνει μια φυσιολογική καρδιά να χτυπάει. Η οποιαδήποτε μυοκαρδίτιδα, μυοκαρδιοπάθεια, ειδικά όταν προκαλέσει ανακοπή, ακόμα και αν η καρδιά μπορέσει να επανέλθει, δεν θα χτυπάει έτσι φυσιολογικά, όπως σε αυτόν τον υπέρηχο.

Η καρδιά αυτή πέρασε από κορυφαία κέντρα. Βλέπω μια υγιέστατη καρδιά» ανέφερε ο καθηγητής παιδιοκαρδιολογίας Ανδρέας Γιαννόπουλος, σχολιάζοντας τον υπέρηχο της καρδιάς της Τζωρτζίνας.

«Αυτό το παιδί μόνο καρδιοπαθές δεν ήταν. Είχαν γίνει τα πάντα από εξετάσεις σε αυτό το παιδί και δεν έδειξε ποτέ μα ποτέ καρδιακή αιτιολογία και το βίντεο δείχνει μια φυσιολογική καρδιά» πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Η καρδιά της Τζωρτζίνας ήταν άριστη, έχουν πει γιατροί από τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία που κατέθεσαν στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Από την πλευρά της κατηγορουμένης, προβάλλονται οι ισχυρισμοί ότι η καρδιά του παιδιού είχε πρόβλημα, ωστόσο, σύμφωνα με βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή «TLive», η καρδιά της Τζωρτζίνας είχε φυσιολογική κινητικότητα χωρίς εικόνα μυοκαρδίτιδας, χωρίς ανεπάρκεια και χωρίς ανατομικά προβλήματα.

Η Αγγελική Καρατζά, γιατρός που εξέτασε το παιδί, ανέφερε πως «η Τζωρτζίνα δεν είχε κανένα πρόβλημα με την καρδιά της, όλες οι εξετάσεις της ήταν καλές. Την εξέτασα εκτενώς, έγινε καρδιογράφημα και υπέρηχος καρδιάς. Ήταν μια χαρά, ήταν όλα φυσιολογικά».

Τζωρτζίνα: «Είχε άψογη καρδιά»  λέει ο παιδοκαρδιολόγος

Ο Στέλιος Στειρόπουλος, παιδιοκαρδιολόγος που, επίσης, ασχολήθηκε με την Τζωρτζίνα είπε πως «το καρδιογράφημα ήταν φυσιολογικό. Το υπερηχογράφημα ήταν, επίσης, φυσιολογικό. Ο βηματοδότης λειτουργούσε κανονικά. Δεν υπήρχε κάποιο καρδιολογικό νόσημα που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο. Είχε άψογη καρδιά».

Από την πλευρά της, η Μυρσίνη Μαυρίκου, διευθύντρια Α Παιδιατρικής του Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, ανέφερε: «είχε εξεταστεί το παιδί και ήταν μια χαρά. Βρέθηκε ξαφνικά σχεδόν νεκρό. Κάτι τρομερά περίεργο. Δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση».

Ο παιδιοκαρδιολόγος Γιώργος Κουρελής από το «Ωνάσειο», όπου το παιδί είχε, επίσης, νοσηλευτεί, δήλωσε πως «όσο η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν, τα μόνιτορ δεν είχαν δείξει καμία καταγραφή. Δεν είχε αποτυπωθεί κανένα καρδιολογικό πρόβλημα».

Ο Γιάννης Παπαγιάννης, διευθυντής Παιδοκαρδιολογικής στο «Ωνάσειο», ανάφερε: «Στην καρδιολογική εξέταση δεν βρέθηκε απολύτως κανένα πρόβλημα. Το ηλεκτροκαρδιογράφημα της Τζωρτζίνας παρουσίαζε φυσιολογικό ρυθμό, δεν είχε διαταραχές ή υπερτροφία, καμία ένδειξη κάποιου συνδρόμου και οτιδήποτε θα μπορούσε να ληφθεί από το ηλεκτροκαρδιογράφημα ήταν απολύτως φυσιολογικό».

πηγη posted.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button