ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζιχαντιστές ανατίναξαν εκκλησία 80 ετών στη Συρία!

 

Την εκκλησία της Παρθένου Μαρία που υπάρχει εδώ και 80 χρόνια στο Τελ Νάσι, στη… βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας, ανατίναξαν ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών οι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, που μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, στο οποίο δεν γίνεται αναφορά σε θύματα, τζιχαντιστές είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά μέσα στην εκκλησία στο χωριό που βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, όπου χριστιανικές και κουρδικές πολιτοφυλακές πολεμούν τους εξτρεμιστές του ΙΚ.

Η εξτρεμιστική οργάνωση ΙΚ έχει θέσει υπό τον έλεγχό της το χωριό, σύμφωνα με το SANA. Οι τζιχαντιστές που ελέγχουν μεγάλες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, εφαρμόζουν την ακραία εκδοχή του σουνιτικού Ισλάμ, θεωρώντας αιρετικούς πολλούς άλλους μουσουλμάνους. Οι εξτρεμιστές έχουν καταστρέψει θρησκευτικούς χώρους των σιιτών και των Σούφι, ενώ έχουν επιτεθεί και σε εκκλησίες.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button