ΔΙΑΦΟΡΑ

Την πάτησε 17 χρόνια μετά: Ο δολοφόνος που γλίτωσε από τη Νικολούλη αλλά πιάστηκε 3 χρόνια πριν “παραγραφεί” το έγκλημα

Ο δολοφόνος του πιο στυγερού εγκλήματος που δεν εξιχνίασε ούτε η Νικολούλη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το φρικτό έγκλημα ξεσκεπάστηκε 17 ολόκληρα χρόνια μετά και τρία χρόνια προτού “παραγραφεί”.

Δεν κατάφερε ούτε η Νικολούλη να τον ξεσκεπάσει

Τα 17 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από το τριπλό φονικό που συγκλόνισε την Ελλάδα το 2005 στην περιοχή Λόγγος Αχαΐας δεν στάθηκαν αρκετά για να βρεθούν οι δολοφόνοι. Ωστόσο για τις ελληνικές διωκτικές Αρχές η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και πλέον μοιάζει πολύ πιθανό να εξεταστεί ξανά, με την ελπίδα και την προσμονή ότι αυτή η απόπειρα (που θα είναι η τέταρτη κατά σειρά) θα συνοδευτεί από επιτυχία. Ο δολοφόνος τρία χρόνια πριν παραγραφεί το έγκλημα του πίστευε ότι… καθάρισε, όμως οι εξελίξεις τον διαψεύδουν.

Το ημερολόγιο έγραφε 15 Οκτωβρίου 2005 όταν οι κάτοικοι του χωριού είδαν να φτάνει στην πλατεία ένα μικρό κορίτσι το οποίο αναγνώρισαν αμέσως. Ήταν η δεκάχρονη εγγονή του Ελληνοαιγύπτιου επιχειρηματία, Μιχάλη Ζουμπατλή, η οποία με δάκρυα στα μάτια και ευρισκόμενη σε κατάσταση σοκ, ψέλλισε ότι η οικογένειά της ήταν νεκρή μέσα στο σπίτι της… Ο πρώτος που έφτασε στο σημείο του φονικού ήταν ο απόστρατος με τον βαθμό του αντιστράτηγου σήμερα Κώστας Κυριακόπουλος.

Η τραγική ιστορία

Τότε ήταν ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας και εντελώς συμπτωματικά είχε επισκεφθεί (εκτός υπηρεσίας) κάποιους φίλους στην περιοχή. Έσπευσε στο εξοχικό της οικογένειας Ζουμπατλή και αντίκρισε τον πατέρα λίγο πριν εκείνος ξεψυχήσει.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, του ζήτησε ένα ποτήρι νερό και πρόλαβε να περιγράψει τον δράστη ως ένα ψηλό, γεροδεμένο μα ευέλικτο άνδρα, ντυμένο στα μαύρα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα αφήνει την τελευταία πνοή του, δίχως να προλάβει να δώσει άλλη πληροφορία. Καταλήγει από τα τραύματά του, όπως είχε ήδη συμβεί με την σύζυγό του, Καλλιόπη – Φανή Ζουμπατλή και τον γιο του, Νίκο Ζουμπατλή – Ραμζή. Στον ίδιο χώρο τραυματισμένη είναι η γυναίκα του, Αμέν Χαναάν, ενώ τα δυο τους παιδιά ηλικίας 10 και 5 ετών αντίστοιχα, είναι τα μόνα μέλη της οικογένειας που δεν άγγιξε ο δολοφόνος.

Η ταυτότητα του νεκρού Μιχάλη Ζουμπατλή και η οικονομική επιφάνειά του δίνουν την εντύπωση πως ενδεχόμενο κίνητρο θα μπορούσε να είναι η ληστεία. Τα υπόλοιπα στοιχεία, όμως, δεν συνηγορούν σε κάτι τέτοιο. Αντίθετα, όλα δείχνουν επαγγελματικό χτύπημα από πληρωμένο δολοφόνο. Προηγουμένως είχε φροντίσει να κόψει το ρεύμα και στη συνέχεια έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία. Για άγνωστους λόγους, πάντως, άφησε πίσω του μάρτυρες που όμως δεν είναι σε θέση να δώσουν άλλες πληροφορίες.

Στις έρευνες της αστυνομίας θα συνδράμει αμέσως και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αφού ο Μιχάλης Ζουμπατλής είχε διατελέσει πρόεδρος του Ελληνοαιγυπτιακού Συμβουλίου, με δράση στην πάντα ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η υπόθεση μετατρέπεται σε διεθνούς ενδιαφέροντος αφού στο παρελθόν το θύμα είχε εμπλακεί σε πολλά «ντιλ» με τον αραβικό κόσμο και ανάμεσα σε άλλα είχε επωφεληθεί από το διεθνές εμπάργκο που είχε επιβληθεί στο Ιράκ επί Σαντάμ Χουσέιν. Τότε ήταν από τους ελάχιστους που συνέχιζαν τις εμπορικές συναλλαγές, αγοράζοντας από το καθεστώς διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους.

Επιπλέον διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς με τον ελληνικό και χριστιανικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής χάρη στη στενή συνεργασία που είχε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Πέτρο. Δηλαδή τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας που μόλις 13 μήνες νωρίτερα είχε σκοτωθεί μαζί με άλλους 8 συνεπιβαίνοντες όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ που τους μετέφερε στο Άγιο Όρος συνετρίβη. Σύμπτωση ή όχι, αρκετοί θεώρησαν ότι η μία υπόθεση δεν ήταν εντελώς άσχετη με την άλλη…

Για την εξιχνίασή της χρειάστηκε να κινητοποιηθεί η ΙΝΤΕΡΠΟΛ αλλά ακόμη και μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών. Η επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας κυρίως σε Ελλάδα και Αίγυπτο μπήκε στο μικροσκόπιο, με την ελπίδα να βρεθεί κάποιο στοιχείο που να υποδείκνυε επαγγελματικές διαφορές, αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες, οι έρευνες αποδείχτηκαν άκαρπες. Τα ίδια πενιχρά αποτελέσματα έδωσαν και οι επόμενες δύο φορές που η υπόθεση βγήκε από το αρχείο. Μάλιστα την μία εξ αυτών είχαν έλθει στο φως και ορισμένα επιπλέον στοιχεία από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ». Ούτε αυτή όμως κατόρθωσε να εξιχνιάσει το ειδεχθές έγκλημα.

Το χρονικό της φρίκης σύμφωνα με τη Νικολούλη

«Στις 15 Οκτωβρίου 2005 έγινε η ομαδική σφαγή μπρος στα μάτια δύο παιδιών. Θύματα τρία από τα μέλη της οικογένειας του 66χρονου Ελληνοαιγύπτιου επιχειρηματία Μιχάλη Ζουμπατλή. Ο κουκουλοφόρος που μπήκε στην εξοχική βίλα του στο Λόγγο, λίγο μετά τις 8 το βράδυ αφού πρώτα έκοψε το ρεύμα, σκότωσε τον επιχειρηματία, τη σύζυγο του Καλλιόπη – Φανή 59 χρόνων και το γιο τους Νίκο, 40 χρόνων ενώ τραυμάτισε σοβαρά τη σύζυγο του, Αμέν Χαναάν 45 χρόνων, Αιγυπτιακής καταγωγής.

Τα δυο παιδιά του Νίκου και της Αμέν, ένα 5χρονο αγόρι και ένα δεκάχρονο κορίτσι είδαν το μακελειό. Ο αδίστακτος δολοφόνος έφυγε χωρίς να τα πειράξει. Το κοριτσάκι τρέμοντας έφτασε στην πλατεία του Λόγγου και ειδοποίησε τους κατοίκους για την σφαγή της οικογένειας του.

Οι Αστυνομικές Αρχές μίλησαν για συμβόλαιο θανάτου. Η δράση του δολοφόνου χαρακτηρίστηκε απολύτως επαγγελματική και όλα έδειχναν ότι υπήρχε ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή.Ο Μιχάλης Ζουμπατλής δραστηριοποιείτο στο χώρο της διαφήμισης στην Αθήνα και στο Κάιρο, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος του Ελληνοαιγυπτιακού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η επέμβαση της Αγγελικής Νικολούλη

Η Αγγελική Νικολούλη βρέθηκε με την Ελένη Ζουμπατλή, την κόρη της οικογένειας που επέζησε από θαύμα, στο σπίτι της ομαδικής σφαγής. Ακολούθησε τα ίχνη του μακελάρη και μίλησε με τον επιστάτη της βίλας και άλλους βασικούς μάρτυρες».

Τότε είχε γίνει γνωστό ότι στην δικογραφία είχε μπει και η μαρτυρία ενός Έλληνα φίλου του επιχειρηματία που υποστήριξε ότι το θύμα του είχε υποδείξει ένα άτομο λέγοντάς του ότι εάν ποτέ του συνέβαινε κάτι κακό, θα ήταν εκείνος υπαίτιος. Μια πληροφορία η οποία επιβεβαιώθηκε και από έναν Αιγύπτιο υψηλόβαθμο αστυνομικό, χωρίς όμως και πάλι να προκύψει οτιδήποτε ενοχοποιητικό σε βάρος του συγκεκριμένου ατόμου.

Παρά αυτές τις τρεις αποτυχημένες απόπειρες επίλυσης του γρίφου και τα 17 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει, φαίνεται ότι ο φάκελος έρχεται ξανά στην επιφάνεια. Σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» που υποστηρίζει ότι βρισκόμαστε πλέον στον 4ο κύκλο ερευνών για την εξιχνίαση του τριπλού φονικού που συντάραξε το πανελλήνιο και τα… απόνερά του έφτασαν μέχρι και την Μέση Ανατολή.

Από τις αστυνομικές πηγές εκφράζεται η αισιοδοξία ότι ο δολοφόνος τρία χρόνια πριν παραγραφεί το έγκλημα του θα πέσει στη φάκα τους καθώς υπάρχουν στοιχεία που αξιολογούνται ξανά και μπορούν να «μιλήσουν». Γιατί τέλειο έγκλημα, όσα χρόνια και αν περάσουν δεν υπάρχει…

Το βίντεο αφιέρωμα

 

πηγη fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button