ΥΓΕΙΑ

Ποια είναι η χειρότερη τροφή για τα δόντια των παιδιών

 

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας σχετικά με τη στοματική υγιεινή των παιδιών.

Συγκεκριμένα, 6 στα 10 Ελληνόπουλα, ηλικίας 5 ετών, έχουν τερηδόνα, ενώ σταπαιδιά ηλικίας 7-10 ετών, η τερηδόνα «χτυπά» 7 στα 10 και στους έφηβους, 8 στους 10.
Ένας σημαντικός παράγοντας της κακής στοματικής υγιεινής είναι η διατροφή και σύμφωνα με τους ειδικούς το νούμερο 1 επιβλαβές τρόφιμο για τα παιδικά δόντια είναι ο έτοιμος φρουτοχυμός.

Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι συσκευασμένοι χυμοί του εμπορίου περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης ακόμα και από ένα κουτάκι αναψυκτικού.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα δόντια, καθώς η κακή στοματική υγεία μπορεί να προκαλέσει επίσης μολύνσεις στα αυτιά και τα ιγμόρεια, πόνο, κακές συνήθειες ύπνου και κακή άρθρωση λόγου.

Το καθημερινό βούρτσισμα με φθοριούχο οδοντόκρεμα, πρωί και βράδυ, η αντικατάσταση των φρουτοχυμών του εμπορίου με νερό ή με φυσικούς χυμούς και ο περιορισμός της κατανάλωσης ζάχαρης μέσω άλλων τροφών, είναι αυτά που πρέπει να γίνουν για τη σωστή στοματική υγιεινή του παιδιού.

πηγη http://fanpage.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button