ΔΙΑΦΟΡΑ

Τουρισμός για Όλους: Πώς θα πάρετε το voucher 400 ευρώ για διακοπές- Ποιοι αποκλείονται

Όλη η απόφαση, οι αιτήσεις και οι άυλες κάρτες για τα voucher

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους που αφορά voucher διακοπών για το 2024.

Μέσω του Προγράμματος χορηγείται, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οικονομική διευκόλυνση ως εξής:

  • Ποσό ύψους 200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.
  • Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:
    – άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
    – έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.
    – Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.
  • Ποσό ύψους 400 ευρώ, ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως,

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Η οικονομική διευκόλυνση για την πραγματοποίηση διακοπών (χειμερινών ή καλοκαιρινών) πιστώνεται στον εκάστοτε δικαιούχο σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτό από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024, μέχρι δηλαδή την ημερομηνία λήξης του Β’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024».

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Οι δικαιούχοι

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024» είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της απόφασης (ετήσιο ατομικό/οικογενειακό εισόδημα).

Για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, που θα τρέξει το 2024, δυνητικοί δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαρισθεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια:

Ποιοι αποκλείονται από το πρόγραμμα

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του Β’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024»

  1. Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024 της ΔΥΠΑ., ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
  2. Οι κληρωθέντες του α’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους για τα έτη 2022-2025», ήτοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» ανεξαρτήτως αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.

Το διαβάσαμε εδώ alfavita.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button