ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το απόλυτο αίσχος: Άνεργοι καρκινοπαθείς χάνουν την σύνταξη για λίγα ένσημα!

 

 

Αν αυτό δεν είναι το απόλυτο αίσχος τότε οι λέξεις έχασαν τη σημασία τους…

Στη χώρα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, οι κυβερνώντες και οι 300 της Βουλής πριν από μερικά χρόνια θέσπισαν νόμο που ορίζει πως για να πάρει ένας καρκινοπαθής αναπηρική σύνταξη πρέπει -εκτός από το ποσοστό αναπηρίας- τα τελευταία 5 χρόνια πριν από την ασθένεια να έχει συμπληρώσει 600 τουλάχιστον ένσημα.

Την ώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 26% απαιτούν από τους καρκινοπαθείς να έχουν 600 ένσημα για να πάρουν τη σύνταξη.

Το αποτέλεσμα είναι καρκινοπαθής και άνεργη τα τελευταία χρόνια να πάρει απορριπτική απάντηση στο αίτημα για αναπηρική σύνταξη γιατί δεν είχε 600, αλλά 576 ένσημα στο ΙΚΑ.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται πολλοί συμπολίτες μας που εξαιτίας της τερατώδους ανεργίας αδυνατούν να συμπληρώσουν τα ένσημα που προβλέπει ο νόμος ο οποίος είχε θεσπιστεί όταν η ανεργία ήταν πολύ χαμηλή και ήταν εφικτό να συμπληρώσει ένας εργαζόμενους τα 600 ένσημα σε 5 χρόνια.

Εκτοτε η ανεργία θέριεψε και οι καρκινοπαθείς εκτός από την ασθένεια έχουν να αντιμετωπίσουν και την αναλγησία του κράτους που επιμένει να διατηρεί νόμους οι οποίοι αποκλείουν πάρα πολλούς από το πενιχρό εισόδημα της αναπηρικής σύνταξης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr καθυστερεί πάρα πολύ και η έκδοση των αποφάσεων, γιατί όπως λένε στο παρελθόν είχαν δοθεί σιωπηλές εντολές για κωλυσιεργία από μέρους των υγειονομικών επιτροπών στην εξέταση των αιτημάτων των ασθενών για χορήγηση αναπηρικής σύνταξης.

πηγη http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button