ΔΙΑΦΟΡΑ

Το θρεπτικό ζυμαρικό που ενıσχύει το ανοσοποιnτικό και προστατεúει από καρδıαγγειακά και καρκiνο

Αυτό το ζυμαρικό προσφέρει 5 κορυφαία οφέλη στην υγεία μας. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς, μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών.

Περιλαμβάνεται στα τρόφιμα με υψηλή διατροφική αξία και μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά. Ξεκίνησε από την Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, όπου είναι βασικό παραδοσιακό οικογενειακό γεύμα και πλέον το βρίσκουμε παντού. Υπάρχει σε όλα τα super market, είναι εύκολο στο μαγείρεμα και χρησιμοποιείται σε σαλάτες ή ως συνοδευτικό.

Είναι πλούσιο σε σελήνιο, αποτελεί πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών, μια πιο υγιεινή εναλλακτική στο λευκό ρύζι και επιπλέον είναι ένα γρήγορο και υγιεινό φαγητό.

Τι είναι το κουσκούς
Το κουσκούς είναι ζυμαρικό. Είναι φτιαγμένο από αποφλοιωμένο, θρυμματισμένο σιτάρι, δηλαδή το γνωστό σε όλους σιμιγδάλι, το οποίο βρέχεται με νερό, «κυλιέται» σε αλεύρι και αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο (στην παραδοσιακή του παρασκευή).

Στη συνέχεια κοσκινίζεται και φυλάσσεται .Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι κουσκούς: Μαροκινό, που είναι το μικρότερο. Ισραηλινό ή κουσκούς μαργαριταριού, περίπου στο μέγεθος των κόκκων πιπεριού και Λιβανέζικο, το μεγαλύτερο από τα τρία.

Τα 4 οφέλη του κουσκούς
Πλούσιο σε σελήνιο
Πηγή φυτικής πρωτείνης
Πηγή φυτικών ινών
Ενα γρήγορο και υγιεινό φαγητό
1.Πλούσιο σε σελήνιο
Το κουσκούς είναι πηγή μιας σειράς βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του σεληνίου που ενισχύει το ανοσοποιητικό. Αυτό το απαραίτητο μέταλλο δρα ως αντιοξειδωτικό και παίζει σημαντικό ρόλο στη καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

2.Πηγή φυτικής πρωτεΐνης
Το κουσκούς είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, παρέχοντας περίπου 7 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια (μαγειρεμένο βάρος), που μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών, όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο, οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος.

3.Πηγή φυτικών ινών
Το κουσκούς είναι πηγή φυτικών ινών, αλλά για να βελτιστοποιήσετε τα επίπεδα, αξίζει να ψάξετε για κουσκούς ολικής αλέσεως. Οι φυτικές ίνες βοηθούν το πεπτικό σύστημα και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας.

Το κουσκούς ολικής αλέσεως είναι επίσης πιο χορταστικό, καθώς οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν τη διάσπαση του σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος, παρέχοντας μια πιο σταθερή πηγή ενέργειας.

Το κουσκούς περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη, όπως και περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα από την αντίστοιχη μερίδα του λευκού ρυζιού.

4.Ένα γρήγορο υγιεινό φαγητό
Το κουσκούς ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα. Το κουσκούς που διατίθεται στα περισσότερα super market έχει ήδη μαγειρευτεί στον ατμό πριν στεγνώσει.

Η διαδικασία είναι απλή:

Βράζετε σε μια κατσαρόλα νερό που αλατίζετε ελαφρά. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε το ζυμαρικό μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και καλύπτετε το σκεύος. Αφήνετε το κουσκούς να φουσκώσει για 5 λεπτά. Το κουσκούς μπορεί στη συνέχεια να προστεθεί σε σαλάτες ή να σερβιριστεί ως συνοδευτικό με κρέας, ψάρι ή λαχανικά.

 

Το διαβάσαμε εδώ i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button