ΔΙΔΑΧΕΣ

Το κακό της δάφνης που δεν υποψιάζεστε

Το φύλλο δάφνης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά. Προστίθεται σε διάφορα πιάτα, καθώς το άρωμά του μπορεί να βελτιώσει τη γεύση του φαγητού, δίνοντας ιδιαίτερες νότες. Ταυτόχρονα, αυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιείται όχι μόνο στη μαγειρική, αλλά και στη λαϊκή ιατρική και την κοσμετολογία.

Το φύλλο δάφνης βρίσκεται επίσης σε πολλές λαϊκές δοξασίες και χρησιμοποιείται σε τελετουργίες για να καθαρίσει το σπίτι από την αρνητική ενέργεια και να προσελκύσει την ευτυχία, την επιτυχία και τα χρήματα.

Το φύλλο δάφνης είναι δημοφιλές και αγαπητό όχι μόνο για το ιδιαίτερο άρωμά του, αλλά και για τα σημαντικά οφέλη του για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό το μπαχαρικό είναι μια πολύτιμη πηγή χρήσιμων μικρο- και μακροστοιχείων, βιταμινών.

Βελτιώνει το μεταβολισμό στο σώμα, ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία, αποτρέπει τη στασιμότητα του αίματος, βοηθά στην απομάκρυνση του οιδήματος, αφαιρεί τις τοξίνες, βοηθά στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης, επηρεάζει την ομορφιά του δέρματος, βελτιώνει την ανοσία.

Αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι αυτό το μπαχαρικό μπορεί επίσης να είναι επιβλαβές για την υγεία. Η χρήση του έχει στην πραγματικότητα μια σειρά από αντενδείξεις.

Για ποιον είναι επιβλαβές το φύλλο δάφνης;

Το φύλλο δάφνης μπορεί να αντενδείκνυται σε έγκυες γυναίκες. Επίσης δεν συνιστάται η προσθήκη του στο φαγητό ή η κατανάλωση αφεψημάτων από αυτό σε περίπτωση δυσκοιλιότητας, γαστρίτιδας ή έλκους στομάχου, νεφρικής ανεπάρκειας.

Επίσης, το φύλλο δάφνης δεν πρέπει να καταναλώνεται σε καμία μορφή εάν έχετε ηπατική νόσο, σοβαρή καρδιαγγειακή νόσο ή αλλεργικές αντιδράσεις, σύμφωνα με το The Health Site.

Σημαντικό: Το άρθρο δεν αντικαθιστά μια ισορροπημένη διατροφή και συνεννόηση με ειδικό!

πηγη kipos.firenews.video

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button