ΔΙΑΦΟΡΑ

Το καρúκευμα που βοnθάει στην απώλεıα βάροuς, προλαμβάνεı Άλτσχάıμερ και αποτρέπεı τıς αρρυθμiες

Το συγκεκριμένο καρύκευμα έχει αλμυρή, πλούσια και πικάντικη γεύση, ενώ αποτελεί βασικό συστατικό στη μεσογειακή κουζίνα και χρησιμοποιείται για να νοστιμίσει  διάφορα πιάτα.

Μπορεί να είναι ένα από τα μικρότερα σε μέγεθος συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε στα αγαπημένα σας φαγητά ως καρύκευμα, αλλά δεν πρέπει να το υποτιμήσετε. Αυτές οι μικροσκοπικές… μπουκιές είναι πιο δυνατές από ό,τι φαίνονται, τόσο από άποψη γεύσης όσο και από διατροφικά οφέλη. Δείτε πως μας ωφελεί αυτό το καρύκευμα.

Χρησιμοποιούνται ως γαρνιτούρα ή καρύκευμα, χάρη στο μικρό τους μέγεθος και την έντονη γεύση τους.

Τα πιθανά οφέλη

  1. Χρήσιμη στην απώλεια βάρους
  2. Πρόληψη του καρκίνου
  3. Μειωμένος κίνδυνος καρδιακής αρρυθμίας
  4. Πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ

1. Χρήσιμη στην απώλεια βάρους

Η κάπαρη είναι πολύ χρήσιμη στη διατροφή μας και μπορεί να σχετίζεται με πολλά οφέλη για την υγεία. Η κάπαρη είναι γεμάτη γεύση αλλά χαμηλή σε θερμίδες, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης δίαιτα απώλειας βάρους. Και για μερικούς ανθρώπους, η απώλεια βάρους μπορεί να ωφελήσει τη γενική υγεία τους.

Αντικαθιστώντας την κάπαρη με συστατικά με υψηλότερες θερμίδες που χρησιμοποιούνται για να δώσουν γεύση στα πιάτα μπορείτε να μειώσετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

2. Πρόληψη του καρκίνου

Όταν συνδυάζεται με πουλερικά ή κόκκινο κρέας, η κάπαρη μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της δημιουργίας επιβλαβών υποπροϊόντων που παράγονται από το μαγείρεμα που έχουν συνδεθεί με κυτταρική βλάβη και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Αυτό το όφελος για την υγεία ισχύει ακόμη και με μικρές ποσότητες κάπαρης. Ως εκ τούτου, η κάπαρη είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για άτομα που κάνουν δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε κόκκινο κρέας ή άλλες πηγές κορεσμένων λιπαρών.

3 .Μειωμένος κίνδυνος καρδιακής αρρυθμίας

Η κάπαρη τουρσί περιέχει υψηλές δόσεις του βιοφλαβονοειδούς κερσετίνης, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των διαύλων ιόντων καλίου. Εάν είναι δυσλειτουργικά αυτά τα κανάλια, αυξάνουν την πιθανότητα κάποιος να αναπτύξει διάφορες επικίνδυνες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής αρρυθμίας. Η κερσετίνη που βρίσκεται στην κάπαρη μπορεί να συμβάλλει έτσι στην ομαλή καρδιακή δραστηριότητα.

4. Πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ

Σύμφωνα με το webmd.com τα άτομα που καταναλώνουν τακτικά φλαβονόλες, όπως η κερσετίνη, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο Αλτσχάιμερ. Αυτός ο μειωμένος κίνδυνος μπορεί να οφείλεται στα φυσικά αντιοξειδωτικά και στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αυτών των φλαβανολών, οι οποίες περιορίζουν την κυτταρική βλάβη στο εγκέφαλο.

To διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button