ΔΙΔΑΧΕΣ

Το κρυφό μήνυμα των πέντε “Ευαγγελίων”

 

Για να φτάσουμε στο σημερινό Ευαγγέλιο που διαβάζουμε την ημέρα της Πεντηκοστής, προηγήθηκαν άλλα τέσσερα…

Ευαγγέλιο Α. Κυριακή του Παραλύτου: Ο Ιησούς με το Ευαγγέλιο του παραλύτου, μας παρουσιάζει την παράλυτη κοινωνία της ανθρωπότητος που ζει μακρυά από τον Θεό. Γι’ αυτό είναι και παράλυτη.

Ευαγγέλιο Β. Κυριακή της Σαμαρείτιδος: Ο Ιησούς με την πόρνη και μοιχαλίδα Σαμμαρείτιδα μας παρουσιάζει ότι μια παράλυτη κοινωνία μακρυά από τον Θεό καταπίπτει και ηθικά, σε σαρκικά και πάθη ανομίας. Σε αυτή την κοινωνία την παράλυτη, την πόρνη και μοιχαλίδα αποκαλύπτεται ο Μεσσίας. Δεν αποκαλύφθηκε στο συνέδριο των Αρχιερέων, ούτε στο συνέδριο των ιερέων, ούτε στους μοναχούς της εποχής του. Δεν το άξιζαν και γι’ αυτό τους περιφρόνησε. Αποκαλύφθηκε όμως μπροστά σε μια πόρνη και μοιχαλίδα «κοινωνία». Σε αυτήν απεκάλυψε τις μεγάλες θεολογικές αλήθειες, ότι ο Θεός είναι Πνεύμα και ότι ο Μεσσίας είναι ο ίδιος.

Ευαγγέλιο Γ. Κυριακή του Τυφλού: Ο Ιησούς με το Ευαγγέλιο αυτό μας παρουσιάζει ότι η παράλυτη, πόρνη και μοιχαλίδα κοινωνία παρέμεινε τυφλή, δεν είδε το φως της. Το φως το είδαν μόνο όσοι αναγνώρισαν τον Χριστό και αυτοί έγιναν αποσυνάγωγοι.

Ευαγγέλιο Δ. Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων: Ο Ιησούς στο Ευαγγέλιο αυτό μας παρουσιάζει, ότι η μόνη αλήθεια και οδός για να σωθεί η κοινωνία των ανθρώπων είναι το να γνωρίσουν πάντες τον μόνο αληθινό Θεό και αυτόν που απέστειλε τον Ιησού Χριστό και ότι ο Ιησούς φανέρωσε στους ανθρώπους το όνομα του μόνου και αληθινού Θεού. Το οποίο δεν είναι το όνομα «Γιαχβέ» διότι αυτό ήταν γνωστό στους Εβραίους, άρα φανέρωσε το νέο όνομα στο οποίο βαπτίζονται όσοι θέλουν να σωθούν «Του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος», αυτό είναι το νέο όνομα του μόνου αληθινού Θεού. Και όμως η ανθρωπότητα έμεινε τυφλή και θα παρέμεναν πάντες τυφλοί αν δεν ακολουθούσε το Ε’ Ευαγγέλιο.

Ευαγγέλιο Ε. Κυριακή της Πεντηκοστής: Κανείς δεν μπορεί να γνωρίσει την Αλήθεια και τον μόνο αληθινό Θεό, παρά μόνο εν Πνεύματι Αγίω. Τα τυφλά μάτια της ψυχής τα ανοίγει μόνο το Άγιο Πνεύμα, δι’ αυτό σε όσες ψυχές δεν κατοικεί το Άγιο Πνεύμα, οι άνθρωποι αυτοί και οι κοινωνίες που τις αποτελούν θα παραμένουν παράλυτες, πόρνες, μοιχαλίδες και τυφλές. Την Αλήθεια την βρίσκει κανείς και τον Θεό μόνο εν Πνεύματι Αγίω. Ας γεμίσουμε τις ψυχές μας με Πνεύμα Άγιο.
Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button