ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το κόλπο του Γιώργου Τσούλη με το αλουμινόχαρτο για τραγανές πατάτες φούρνου σε 10′

Η συμβουλή του σεφ που θα βελτιώσει το αποτέλεσμα

Τραγανές πατάτες φούρνου σαν τηγανητές δια χειρός Γιώργου Τσούλη. Η συνταγή που θα σας κάνει να γευτείτε τις πατάτες αλλιώς. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο αλουμινόχαρτο. Μάλιστα, καλά ακούσατε. Ένα από τα βασικά tips του σεφ είναι: όταν δείτε πως οι πατάτες παίρνουν γρήγορα χρώμα, να τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες, πλυμένες
  • 150 ml ζωμό λαχανικών
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml λευκό κρασί
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190°C στον αέρα.
  • Πλένουμε τις πατάτες μας και αφού τις πλύνουμε τις κόβουμε κυδωνάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου.
  • Ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσεως.
  • Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό και ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα.
  • Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button