ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το μυστικό για τις πιο νόστιμες φουρνιστές πατάτες που φάγατε ποτέ – Η συνταγή που θα απογειώσει την γεύση

Θα τρέχουν τα σάλια

Το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «ογκρατέν» είναι σίγουρα λιωμένο τυρί και φούρνος. Αν, τώρα, σε αυτή την περιγραφή προσθέσουμε και τις πατάτες, τότε μιλάμε για την απόλυτη συνταγή. Για να δούμε, λοιπόν…

Υλικά

  • 8 πατάτες μέτριες καλά πλυμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 180 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο μπέικον
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τυρί τσένταρ + 2 φλ. για την επικάλυψη
  • ½ φλ. γάλα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια λαδόκολλα. Ψεκάστε τες με το λάδι και ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά μαγειρεμένες μέσα. Αφαιρέστε τις πατάτες από τον φούρνο. Μειώστε τη θερμότητα στους 150 βαθμούς.
  • Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε το μπέικον και λίγα λεπτά μετά την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι, τα κρεμμυδάκια και το πιπέρι. Αφήστε τα να ενωθούν για λίγα λεπτά.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε κάθε πατάτα στο μισό κατά μήκος. Βγάλτε το εσωτερικό της πατάτας προσέχοντας να μη σκιστεί η πατατούλα και ρίξτε το περιεχόμενο της πατάτας στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Τοποθετήστε τις πατατούλες σε ένα φύλλο λαδόκολλας και γεμίστε τες με το μείγμα. Προσθέστε το τυρί, καλύπτοντας τις πατατούλες.
  • Ψήστε τις πατάτες στον φούρνο για 15 λεπτά.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button