ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Το παιδί μου πέθανε από τα video games και τα fast food”: Η σπαρακτική εξομολόγηση της μάνας!

 

 

Η ιστορία του γιου της που καθόταν τουλάχιστον 10 ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του σε καθημερινή βάση, οφείλει να προβληματίσει νέους γονείς και όχι μόνο…

Η μαμά του προειδοποιεί για τους κινδύνους των νέων παιδιών, που είναι εθισμένα σε βιντεοπαιχνίδια και στο πρόχειρο φαγητό. Ο υπέρβαρος γιος της έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 18 ετών, ενώ του είχε διαγνωσθεί παχυσαρκία από τα 13 του!

Η μαμά του Shaun Appleby εξομολογείται σε μία σπαρακτική συνέντευξη, που σας μεταφέρει το athensmagazine.gr: “Το μήνυμά μου για τα παιδιά, είναι να βγαίνουν, να γνωρίζουν άλλα άτομα να παίρνουν αέρα και να σηκώνονται από τους υπολογιστές! Δεν είναι υγιές να μένουν τόση ώρα από πάνω”.

 

Η 56χρονη Satish που έχασε τον μονάκριβο γιο της, αναφέρει: “Εάν το παράδειγμά του, σώσει άλλα παιδιά τότε δεν πήγε επί ματαίω. Κανένας γονιός δεν θα’πρεπε να περνάει όσα ζω τώρα“.

Ο νεαρός ήθελε να γίνει δοκιμαστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Είχε γεννηθεί στην Αγγλία και μετακόμισε στην Αυστραλία με τους γονείς του και την μεγάλη του αδερφή. Παρότι στα 13 του ζύγιζε 100 κιλά, το παιδί συνέχισε να παχαίνει παρά τις προσπάθειές του να τρώει πιο υγιεινά και να ασκείται.

“Του άρεσε να κολυμπάει και ξεκίνησα να του φτιάχνω καλό υγιεινό φαγητό, όμως πάντα κατάφερνε να βρει και να τσιμπήσει γλυκά και πρόχειρα φαγητά. Όταν ήταν 15 ετών, έμοιαζε σαν τον Βούδα!”, λέει χαρακτηριστικά η μαμά του.

 

Satish Appleby and her son Shaun Appleby

Ο νεαρός έφτασε 125 κιλά όταν πήγε 17 χρονών, όμως είχε ξεκινήσει να χάνει αρκετό βάρος. Όπως μας πληροφορεί η μαμά του λίγο πριν πεθάνει, είχε μπει σε αδυνατιστικό πρόγραμμα και είχε καταφέρει να φτάσει τα 100 κιλά! “Πέθανε όταν ξαναμπήκε για τα καλά στην ζωή. Είχε αρχίσει να αδυνατίζει και είχε γνωρίσει μία κοπέλα διαδικτυακά, που θα συναντούσε σε λίγους μήνες“, εξομολογείται συγκινημένη!

 

Ο ίδιος όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είχε ξεκινήσει να νιώθει καλύτερα λόγω της απώλειας βάρους. Ωστόσο το ημερήσιο πρόγραμμά του δεν άλλαζε Κοιμόταν στις 3 τα ξημερώματα και ξυπνούσε μεσημέρι.

Δυστυχώς όμως στις 26 Φεβρουαρίου, ο Shaun έφυγε από την ζωή στον ύπνο του! Η μαμά του λέει συντετριμμένη “Είχε πέσει για ύπνο στις 4 το πρωί και δεν είχε ξυπνήσει στις 4 το απόγευμα. Όταν πήγα να τον ξυπνήσω ήταν παγωμένος και νεκρός”!

πηγη athensmagazine.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button