ΔΙΑΦΟΡΑ

Το Τίμιο Ξύλο στην Καστοριά!

 

Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου πάνω στο οποίο σταυρώθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, θα υποδεχθεί η πόλη της Καστοριάς το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, επί τη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Το Τίμιο Ξύλο θα έρθει στην Καστοριά από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, το οποίο θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης.

Έτσι, το Σάββατο 14 Μαρτίου το απόγευμα και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.
Το κομμάτι από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας θα παραμείνει στην πόλη προς προσκύνηση μέχρι την Τρίτη 17 Μαρτίου.

Επίσης, την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Σεραφείμ κι άλλων κληρικών, ενώ το απόγευμα και ώρα 6.00 στον Καθεδρικό Ναό της Καστοριάς, θα τελεσθεί ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός, με ομιλητή τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μαζίου Αρχιμ. Χρυσόστομο.

Επίσης, ο π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης θα είναι ο ομιλητής στη Σχολή Γονέων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς και ώρα 6.00 μ.μ.

πηγη Μητρόπολη

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button