ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ”ύστατο χαίρε” στον Μητροπολίτη Πενταπόλεως Ιγνάτιο (ΦΩΤΟΣ)

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Πενταπόλεως Ιγνατίου, του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε ο Εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄ στην Αθήνα, Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος.

Επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Μεσογαίας Νικόλαος, Αιτωλίας Κοσμάς, Κίτρους Γεώργιος, Ειρηνουπολεως Δημήτριος, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος, Κεντρώας Αφρικής Νικηφόρος και Καμερούν Γρηγόριος.

Στην εξόδιο από το Ιερό Βήμα συμπροσευχήθηκαν οι Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης Συμεών, Γλυφάδας Παύλος, Κυθήρων Σεραφείμ και Πτολεμαϊδος Εμμανουήλ.

Να αναφερθεί ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Πευκακίων, ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, κληρικών και πνευματικών παιδιών του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ιγνατίου.

Για τον πολιό Ιεράρχη μίλησαν ο Μητροπολίτης Γουινέας, ο Μητροπολίτης Βελεστίνου ως Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου, ο κ. Χρήστος Αλεξίου από τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Λαρίσης και ο ένας Ιθαγενής Αφρικανός μαζί με τον υιό του Αρχιμ. π. Χαρίτωνα που εβαπτίστηκαν από τα χέρια του αειμνήστου.

Πηγη romfea.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button