ΔΙΑΦΟΡΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: “Η μισή κρεμόταν έξω από το τρένο” – Ματώνουν την ψυχή τα λόγια του συντρόφου της Ιφιγένειας [Βίντεο]

Συγκλονίζει ο σύντροφος της 23χρονης Ιφιγένειας περιγράφοντας τον εφιάλτη που έζησε στα Τέμπη - "Ήταν χαρούμενη που είχαν περάσει καλά" είπε η αδερφή της Χριστίνα

Ήταν τελειόφοιτη τουριστικών επαγγελμάτων. Είχε όλη τη ζωή μπροστά της. Πήγε στην Αθήνα για ένα τριήμερο με τον σύντροφό της και στο τηλέφωνο είχε πει στη μεγαλύτερη αδερφή της, πόσο χαρούμενη ήταν και πόσο ωραία είχαν περάσει. Λίγο αργότερα μίλησε με τη μητέρα της.

Ήταν ήδη μέσα στην αμαξοστοιχία 62, 3ο βαγόνι, θέση 67 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Θα έβλεπαν ταινία για να περάσει η ώρα. Η Ιφιγένεια Μίτσκα – ο λόγος για την οποία- μαζί με τον σύντροφό της, θα κατέβαιναν στην πόλη τους, τα Γιαννιτσά.

“Μην ανησυχείς μαμά, θα έρθει να μας πάρει ο πατέρας” του συντρόφου της, τής είπε, για να πέσει για ύπνο, γιατί γνώριζε ότι θα ανησυχεί και πως έπρεπε να κοιμηθεί, καθώς δούλευε πρωί.

Η Ιφιγένεια δυστυχώς ταυτοποιήθηκε και είναι μέσα στους 57 νεκρούς της τραγωδίας που συνέβη στην κοιλάδα των Τεμπών, μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων. Δίπλα της, ήταν ο σύντροφός της, ο οποίος έδωσε μάχη για να την κρατήσει μέσα στο τρένο, με τη βοήθεια ενός άλλου παλικαριού. Έτσι ακριβώς… Να την κρατήσει μέσα στο τρένο, καθώς η μισή κρεμόταν έξω από αυτό, μετά τη σύγκρουση.

Ο σύντροφός της συγκλονίζει στα όσα εξιστορεί. Παγωμένος, άδειος…

“Η μισή ήταν έξω από το παράθυρο”

“Τη στιγμή που ακούστηκε το “μπαμ”, γύρισα και κοίταξα την Ιφιγένεια. Η Ιφιγένεια ήταν δίπλα μου και η μισή ήταν έξω από το παράθυρο. Ζητούσα βοήθεια, με προσπέρασαν αρκετοί γιατί έτρεχαν να σωθούν. Κάποια στιγμή ευτυχώς ήρθε ένα παιδί και με βοήθησε” ανέφερε αρχικά στην εκπομπή του

Star “Αλήθειες με τη Ζήνα” και συνέχισε: “Σηκώσαμε την Ιφιγένεια, την πήγαμε μέχρι ένα σημείο, που ήταν το πρώτο σημείο που έβγαινε ο κόσμος. Την ξαπλώσαμε σε κάτι θέσεις για να μην την τραυματίσουμε περισσότερο. Την αφήσαμε εκεί, γιατί φοβόμουν μην την τραυματίζαμε χειρότερα”

Στη συνέχεια είπε πως “κάλεσα τον πατέρα μου, τού είπα τι πάθαμε, τι είχε γίνει με την Ιφιγένεια. Ήμουν σε κατάσταση σοκ εκείνη τη στιγμή. Φώναζε και μία άλλη κοπέλα να τη βοηθήσουμε. Ήθελα να τη βοηθήσω, αλλά έτρεξα έξω, γιατί η Ιφιγένεια ήταν σοβαρά. Πήγα στους πυροσβέστες που ήταν έξω και μόλις ξαναγύρισα να πάω στο σημείο που ήταν η Ιφιγένεια, ένας πυροσβέστης μού απαγόρευσε να περάσω.

Μου είπε ότι δεν είμαι καλά, ήμουν και εγώ χτυπημένος και με πήρε και με πήγε στο ασθενοφόρο. Δεν ήθελα να φύγω. Είχα πάει την Ιφιγένεια μέχρι ένα σημείο, πίστευα ότι θα ήταν το πρώτο άτομο που θα παίρνανε.

Μετά έχασα επαφή γιατί με βάλανε στο ασθενοφόρο. Μόλις πήγα στο νοσοκομείο ζητούσα πληροφορίες και κανένας δεν μου έλεγε τίποτα. Εγώ είχα κάποια εγκαύματα τα οποία τα έπαθα γιατί καίγανε οι λαμαρίνες”

Όσο για το αν είχε τις αισθήσεις της όταν την άφησε, απάντησε: “Δεν είχε τις αισθήσεις της”.

“Ήταν χαρούμενη που είχαν περάσει καλά”

Η αδερφή της Χριστίνα, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ανέφερε την τελευταία επικοινωνία που είχαν: “Με είχε πάρει τηλέφωνο κανά 20άλεπτο πριν φτάσουν στην αποβάθρα να πάρουν το τρένο. Ήταν χαρούμενη που είχαν περάσει καλά. Πήγε στην Αθήνα. Είχε μιλήσει με τη μητέρα μου, της είπε ότι είναι στο τρένο, θα έβλεπαν ταινία και θα πήγαινε ο πατέρας του συντρόφου της να τους πάρει, για να μην ανησυχεί. Στις 12 μάθαμε ότι έγινε το μοιραίο”.

Όσο για το τι τους είχε περιγράψει ο σύντροφός της Ιφιγένειας για τα όσα βίωσαν, η Χριστίνα απάντησε: “Μας είπε ότι η αδερφή μου κρεμόταν από τη μέση, η μισή έξω από το τρένο. Την κρατούσε και με έναν επιβάτη τη σήκωσαν και την έβαλαν μπροστά στη θέση. Επικρατούσε χάος. Έτρεξε, έψαχνε παντού βοήθεια, φώναζε… Πήρε πυροσβέστες και τους πήγε στο βαγόνι. Δεν τον άφησαν να μπει και τον πήγαν στο ασθενοφόρο για οξυγόνο”.

Ο 20χρονος που βοήθησε τον σύντροφο της Ιφιγένειας

Ο Μιχάλης Κλάψης είναι το παλικάρι που βοήθησε τον σύντροφο της Ιφιγένειας και όχι μόνο. Ο 20χρονος φοιτητής ήταν κι αυτός στο 3ο βαγόνι του μοιραίου τρένου στα Τέμπη.

“Mού ζήτησε βοήθεια μία κοπέλα και της είπα ότι θα τη βοηθήσω. Μπροστά μου είχα ένα ζευγάρι. Το ένα κάθισμα είχε ξεκολλήσει. Ο άνδρας ήταν χτυπημένος αλλά είχε τις αισθήσεις του. Η κοπέλα ήταν η μισή μέσα η μισή απ’ έξω και έξω την είχαν πλακώσει οι λαμαρίνες. Μου ζήτησε να την βοηθήσω. Σπρώχνω τις λαμαρίνες και άρχισα να την τραβάω, με βοήθησε και το αγόρι της, την βγάλαμε έξω. Είχε σφυγμό η κοπέλα. Υπήρχε παντού καπνός. Η φοιτήτρια που ήταν ακόμα μέσα μου ζήτησε βοήθεια. Ήρθαν και άλλα παιδιά από άλλο βαγόνι και σώσαμε την φοιτήτρια. Βρήκαμε ένα κινητό και ευτυχώς ήταν ανοιχτό. Η κοπέλα ήταν μέσα στα αίματα. Την πιάσαμε να την πάμε προς τους διασώστες” είπε στο δελτίο του Mega και συνέχισε:

“Άναψα τον φακό και βοηθήσαμε μία κοπέλα, ήταν μέσα στα αίματα. Βγάλαμε την κοπέλα, αλλά ήταν μέσα στα αίματα και δεν μπορούσαμε να την αναγνωρίσουμε. Το αγόρι την φώναζε “Ιφιγένεια” αλλά δεν ξέρω εάν ήταν η κοπέλα στις φωτογραφίες, δεν θυμάμαι”.

πηγη thetoc.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button