ΔΙΑΦΟΡΑ

Τώρα «Έφυγε» από τη ζωή σπουδαίος Έλληνας Τραγουδιστής

«Εφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος Κοζανίτης τροβαδούρος Κώστας Μπαλατσούκας. Μια από τις πιο αναγνωρισμένες φυσιογνωμίες της μουσικής σκηνής στην Κοζάνη. Που με τα τραγούδια του και την κιθάρα του μιλούσε στις ψυχές……των Κοζανιτών.

• Ξεκίνησε την κιθάρα περίπου σε ηλικία 13 χρονών μαζί με το συμμαθητή του Μάρκο Ντόνα που έπαιζε και αυτός κιθάρα αγοράζοντας μια μικρή κιθάρα ξεκίνησαν το ταξίδι τους στη μουσική η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του Κώστα που έμοιαζε με την φωνή του Κώστα Χατζή γρήγορα τον έκαναν γνωστό στο κοινό της Κοζάνης κάποια στιγμή τραγουδούν εδώ στην Κοζάνη μαζί με τον Κώστα χατζή

που τους συνδέει μια μεγάλη φιλία την 10ετια 70 μαζί με τον φίλο του οδοντοτεχνίτη με διαφεύγει το όνομα του είναι ένα σπουδαίο ντουέτο που δεν περνά απαρατήρητο με τραγούδια ελληνικά της δεκαετίας του 70 τραγουδά επίσης ρεμπέτικα και συνδέεται φιλικά με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη που έρχεται και τραγουδά εδώ στην Κοζάνη καλεσμένος από τον Κώστα Μπαλατσουκα.

• Στο σχήμα μουσικής που έκανα στους ελιμειακούς κύκλους συμμετέχει και ο Κώστας τραγουδώντας ρεμπέτικα λαϊκά και έντεχνα μαζί με τον Σάκη Βλαχαβα Βούλα Γεωργελη τον Θανάση τον ρεμπέτη από το μπαλκονάκι της Θεσσαλονίκης στο μπουζούκι τον Μιχάλη Χανιώτη ευτυχώς σώζονται κασέτες από αυτές τις συναυλίες Ο Κώστας κάνει δυο μαγαζιά με μουσική το ένα πηγαίνοντας για κοίλα στο λόφο και το δεύτερο είναι στη λευκόβρυση τραγουδά επίσης στην όμορφη νύχτα επι της Παύλου μελά για πολλά χρόνια την δουλειά του μπορείτε να την ακούσετε στο YOUTUBE:

ΓΙΟΡΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ (Ρεμπέτικα τραγούδια) 2004 Κώστας Μπαλατσούκας (Κιθάρα), Τσακμάκα Θανάση (Μπουζούκι-Μπαγλαμά), Χανιώτη Μιχάλη (Μπουζούκι-Μπαγλαμά). Φιλική συμμετοχή: Βακούφτσης Φώτης (κρουστά), Μπουκάλη Χρυσόστομο (Κόντρα μπάσο), Πύρο Βύσο (Ακορνεόν), Αουρέλ Κύριο (Βιολί) και τα χάλκινα ΛΥΓΓΙΣΤΗΣ του Τσαμπάση Γιώργου. Τραγουδούν: Κοκκαλιάρης Γιάννης, Λευκός Τάκης, Μούρτζιος Κώστας, Μπαλατσούκας Κώστας, Τζίμος Στέλιος, Χανιώτη Μαίρη, Χανιώτης Μιχαλης

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΩΟΥ.ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ
Κωστας Μπαλατσουκας- Καστρι καλοκαιρι 2013
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ Κ. Βοβούσα 2008
ΚΟΥΚΛΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ Κώστας Μπαλατσούκας
– Φίλα Με Στο Στόμα Δεν Βαστώ (Κουκλάκι) ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ και άλλα

Καλό σού ταξίδι φίλε Κώστα

«Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει»

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια εύχομαι η μνήμη σου να είναι αιώνια

πηγη kozan.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button