ΔΙΑΦΟΡΑ

Τpαγικό το παιχνίδι της μοίρας: Χθες, 1 μέρα πριν πeθάνει ο άτυχος αστυνομικός – Η τραγική ειρωνεία

Το θαύμα που ευχόντουσαν όλοι να συμβεί για τον 31χρονο αστυνομικό που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, δυστυχώς δεν συνέβη ποτέ. Σήμερα Τετάρτη 27.12.2023 νωρίς το μεσημέρι, άφησε την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Υπάρχει ωστόσο μια τραγική ιστορία πίσω από το θάνατο του άτυχου αστυνομικού καθώς η οικογένειά του ζήτησε από τους θεράποντες ιατρούς να μην γίνει εκ νέου προσπάθεια για τα νευρολογικά τεστ χθες, 26 Δεκεμβρίου, καθώς ήταν τα γενέθλιά του. Ωστόσο, ο οργανισμός του άτυχου αστυνομικού δεν άντεξε και σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Οικονόμου για τον θάνατο του αστυνομικού: «Πάλεψε ηρωικά στην εντατική αλλά δεν άντεξε»
Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του αστυνομικού που είχε τραυματιστεί στα επεισόδια στου Ρέντη, εξέφρασε σε γραπτή δήλωση του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, ο 31χρονος «πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε» ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του θα είναι η σύλληψη όσων ενεπλάκησαν στη δολοφονική επίθεση εναντίον του
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε. Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη.

Ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου Γιώργου, που θρηνούν το παλικάρι τους. Ειλικρινά συλλυπητήρια, επίσης, σε όλες και όλους τους συναδέλφους του Γιώργου, που είναι συντετριμμένοι, όπως είναι και σύσσωμη η κοινωνία μας.

Για να σπάσει ο κύκλος του αίματος, ο οποίος πληγώνει βαριά τόσο την ΕΛΑΣ όσο και την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς.

Να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα. Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του»

Ρέντη: Η ανακοίνωση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας για τον θάνατο του αστυνομικού
Ο άτυχος αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εγκεφαλικά νεκρός ενώ οι γιατροί είχαν προχωρήσει και σε ακρωτηριασμό του ποδιού στις 12 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας:
«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ»

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button