ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υπέροχη γλυκιά συνταγή: Δανέζικα ρολά με κρέμα βανίλιας & σταφίδες!

 

Λαχταριστές και αφράτες μπουκίτσες, από τις οποίες σίγουρα δεν θα μπορέσετε να φάτε μόνο μια.

1 φύλλο σφολιάτας
10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πασπάλισμα
1 αυγό μικρού μεγέθους (50 γρ.), για επάλειψη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
400ml γάλα πλήρες αγελαδινό
100ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1 βανίλια σε σκόνη
5 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. κορν φλάουρ
10 γρ. γάλα σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
125ml νερό
65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
12,5ml ρούμι μαύρο
65 γρ. σταφίδες ξανθές

Φτιάξτε την κρέµα βανίλιας. Ρίξτε σε µια µεγάλη κατσαρόλα το γάλα, την κρέµα γάλακτος και τη βανίλια. και αφήστε το µείγµα σε χαµηλή φωτιά µέχρι να πάρει µια βράση. Ρίξτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα µεγάλο µπολ και χτυπήστε τα µε έναν αυγοδάρτη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέστε το κορν φλάουρ και το γάλα σε σκόνη και ανακατέψτε ξανά µέχρι να ενωθούν πλήρως. Ενσωµατώστε στο µείγµα µε τους κρόκους λίγο από το µείγµα της κατσαρόλας, ώστε τα αυγά να πάρουν θερµοκρασία. Περάστε το µείγµα από σινουά και αδειάστε το και πάλι στην κατσαρόλα. Αφήστε το να βράσει για 2΄-3΄ σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να πήξει η κρέµα. Αποσύρετε από τη φωτιά, αδειάστε την κρέµα σε ένα πλαστικό µπολ, καλύψτε το µε διάφανη µεµβράνη και διατηρήστε το στο ψυγείο.

Μαρινάρετε τις σταφίδες. Τοποθετήστε σε µια µικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη µαζί µε το νερό και βράστε για 2΄ σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα µε µια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το µαύρο ρούµι ανακατεύοντας ξανά. Αφήστε το µείγµα να γίνει χλιαρό και ρίξτε µέσα τις σταφίδες. Αδειάστε τις σταφίδες µε το σιρόπι σε ένα πλαστικό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο.

Μοντάρετε τα ρολά. Πασπαλίστε µια επιφάνεια εργασίας µε λίγο αλεύρι. Απλώστε το φύλλο σφολιάτας και ανοίξτε το ελαφρά µε έναν πλάστη ζαχαροπλαστικής. Χτυπήστε ελαφρά µε τον αυγοδάρτη σε ένα µεγάλο µπολ την κρέµα που βάλατε στο ψυγείο για να αφρατέψει και απλώστε τη µε µια σπάτουλα σιλικόνης επάνω στην επιφάνεια του φύλλου. Πασπαλίστε µε τις µαριναρισµένες σταφίδες, αφού τις σουρώσετε. Ξεκινήστε να τυλίγετε τη ζύµη δηµιουργώντας ένα σφιχτό ρολό διαµέτρου 4-5 εκ. Κόψτε το ρολό µε ένα αιχµηρό µαχαίρι σε φέτες πάχους 2-3 εκ. Αραδιάστε τις φέτες σε µια λαµαρίνα που έχετε στρώσει µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Σκεπάστε τις µε µια βαµβακερή πετσέτα και αφήστε τις σε σχετικά ζεστό µέρος για 45΄.

Προθερµάνετε το φούρνο στους 175 °C, στον αέρα.

Ψήστε τα ρολά. Χτυπήστε µε ένα πιρούνι το αυγό σε ένα βαθύ πιάτο και µε ένα πινέλο αλείψτε την επιφάνεια κάθε ρολού. Ψήστε τα στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 12΄-15΄. Αποσύρετε από το φούρνο, µεταφέρετέ τα δανέζικα ρολά σε µια πιατέλα και σερβίρετε.

 

πηγη athensmagazine.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button