ΥΓΕΙΑ

Υπόσφαγμα: Πού οφείλεται η αιμορραγία στο μάτι;

 

 

Το υπόσφαγμα εμφανίζεται όταν σπάει ένα λεπτό αιμοφόρο αγγείο κάτω από τη διάφανη μεμβράνη που καλύπτει τον μάτι, τον επιπεφυκότα…

Το υπόσφαγμα δεν γίνεται αντιληπτό μέχρι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να διαπιστώσουμε την ύπαρξη αίματος στο λευκό μέρος του ματιού.

Ο επιπεφυκότας δεν μπορεί να απορροφήσει γρήγορα το αίμα κι έτσι αυτό παγιδεύεται κάτω από τη διάφανη μεμβράνη. Μπορεί να μοιάζει ανησυχητικό, όμως το υπόσφαγμα συνήθως δεν είναι επικίνδυνο και υποχωρεί μέσα σε μερικές ημέρες.

Το υπόσφαγμα μπορεί να εμφανιστεί χωρίς να έχει προηγηθεί τραυματισμός στο μάτι. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα του έντονου φταρνίσματος ή του έντονου βήχα που οδηγεί στη ρήξη του αιμοφόρου αγγείου.

Επίσης, είναι πιθανό να εμφανιστεί εάν σηκώσουμε πολύ βαριά αντικείμενα ή μετά από τον επαναλαμβανόμενο εμετό. Σπανιότερα, είναι αποτέλεσμα του βίαιου τριψίματος του ματιού ή κάποιας λοίμωξης του ματιού.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το υπόσφαγμα δεν προκαλεί αλλοιώσεις στην όραση ή πόνο.

Το υπόσφαγμα εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη, υπέρταση ή διαταραχές της πήξης του αίματος.

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button