ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φανουρόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο – Συνταγή εξπρές

Ένα νηστίσιμο κέικ που ψήνουν ανήμερα του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου. Ποιος μας εμποδίζει όμως να το φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή;

Υλικά:
320 γρ. ελαιόλαδο + λίγο για το ταψί
320 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το ταψί
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
160 γρ. σταφίδες ξανθές
340 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι και το χυμό, ανακατεύουμε με το χέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και αδειάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 45΄-50΄

steliosparliaros.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button