ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φανταστικά σπανακοτυροπιτάκια με ζύμη κουρού

 

Υπέροχα σπανακοτυροπιτάκια με ζύμη κουρού. Μια συνταγή με τα απλά φρέσκα και υγιεινά υλικά της σπανακόπιτας, τη νοστιμιά των τυριών και το τραγανό φύλλο της ζύμης κουρού… Μια υγιεινή και πεντανόστιμη συνήθεια για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • Για το φύλλο με ζύμη κουρού:
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [όσο πάρει]
  • 1 πακέτο μαργαρίνη- βιτάμ των 250 γρ. [ή 1 φλ. τσαγιού λάδι 240 ml]
  • 2 κεσεδάκια [400 γρ.] στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι [προσοχή αν η φέτα σας είναι αλμυρή]
  • αβγό και λίγο γάλα [προαιρετικά] για το άλειμμα
  • Για την γέμιση:
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομένα
  • λίγο άνηθο
  • 200 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 2 φλυτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 100 γρ. ανθότυρο ή φέτα
  • 50 γρ. διάφορα τυριά κίτρινα τριμμένα
  • 1 αυγό

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Για το φύλλο με ζύμη κουρού: Σε μια λεκάνη [ή στο κάδο του μίξερ αν το χτυπήσουμε με το ειδικό εργαλείο για ζύμη το γάντζο]  ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο παγωμένο και τα τρίβουμε ή τα χτυπάμε μέχρι να ψιχουλιάσουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό,  λίγο αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή και ελαστική. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 1/2 ώρα να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
  2. Για την γέμιση:Σοτάρουμε στο λάδι το πράσο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι στο τέλος τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά για λίγη ώρα γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε πολύ λίγο νεράκι (μισό φλυντζανάκι του καφέ) και αφήνουμε να βράσουν (όχι καλά όμως να κρατάνε λίγο).
  3. Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά .
  4. Χωρίζουμε το φύλλο σε 8 μπαλάκια και ανοίγουμε σε φύλλο όχι πολύ λεπτό.
  5. Κόβουμε κύκλους το ζυμάρι (ο,τι μέγεθος θέλουμε) και βάζουμε λίγη από την γέμιση, κλείνουμε σε μισοφέγγαρα και βάζουμε τα σπανακοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε τα σπανακοπιτάκια μας με το αβγό και ψήνουμε για 1/2 ώρα στους 170 βαθμούς στον αέρα.

 

πηγη sintayes.gr 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button